Ljajić : Napreduje ekonomska saradnja Nemačke i Srbije

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Njemačke u Srbiji Tomasom Šibom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa između dvije zemlje, kao i načinima za povećanje obima bilateralne robne razmjene.

Tom prilikom Ljajić i Šib su se saglasili da ekonomska saradnja između dvije zemlje konstantno napreduje, čemu u prilog govore i podaci o rastu robne razmjene, koja je u prošloj godini premašila iznos od 4,9 milijardi evra.
Potpredsjednik Vlade Ljajić je istakao da je Njemačka po značaju drugo izvozno tržište za srpske proizvode i najveći uvozni partner. On je dodao i da njemački investitori spadaju u red najvažnijih stranih ulagača u našoj zemlji, navodeći podatak da u kompanije iz Nemačke zapošljavaju preko 55.000 radnika u Srbiji.
Tokom razgovora, ambasador Tomas Šib preneo je čvrst stav njemačke vlade da vlasti u Prištini što prije moraju da ukinu diskriminatorske takse na robu iz Srbije, kako bi se normalizovala trgovinska saradnja u regionu i stvorili uslovi za nastavak političkog dijaloga.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO