Naslovna Vijesti Ekonomija Ljajić: Najuspešnija turistička godina u Srbiji, devizni priliv 1,35 MILIJARDI evra

Ljajić: Najuspešnija turistička godina u Srbiji, devizni priliv 1,35 MILIJARDI evra

Ova godina će bez sumnje biti najbolja turistička godina u Srbiji, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunkacija Rasim Ljajić koji očekuje da će devizni prliv od turizma u 2018. biti oko 1,35 milijardi evra.
Ljajić je novinarima na manifestaciji „Fiš fest“ rekao da su prvih šest meseci 2018. bili odlični, da je za 11 odsto veći broj gostiju u odnosu na isti period prošle godine, za 13 odsto veći broj noćenja i čak 13 odsto veći devizni priliv, koji je u prvoj polovini godine iznosio 528 miliona evra.

– Sve ovo ukazuje da ćemo se približiti ostvarenju ciljeva koje smo zacrtali početkom godine, a to je 3,5 miliona gostiju, od toga blizu 1,7 miliona stranaca, devizni priliv oko 1,35 milijardu evra i više od 9,5 miliona noćenja – rekao je Ljajić i naveo da se uskoro očekuju podaci za jul.
Na pitanje novinara da li se ove godine neka destinacija izdvojila kao hit kada je reč o domaćem turizmu, LJajić kaže da je bez sumnje Sokobanja zabeležila rekordan rast broja i gostiju i noćenja, odnosno 90 odsto veći broj dolazaka i noćenja nego što je to bilo u prethodnom periodu.
– Raduje nas da, pored ovih pet ključnih destinacija koje privlače preko 75 odsto gostiju –Beograd, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Zlatibor i Kopaonik, sve više dobijamo i nove turističke destinacije koje će se vrlo brzo priključiti ovoj slavnoj petorci. Sokobanja se tome približava – kaže Ljajić.
Ako, kaže, bude ispunjeno planirano, Donje Podunavlje vidi kao budući turistički hit.
Ove godine, dodaje, biće završena i Ramska tvrđava, na obali Dunava, između Kostolca i Velikog Gradišta, a najvećim delom biće završena i Golubačka tvrđava.
– To će biti jedan dodatni sadržaj koji će, sasvim sigirno, biti interesantan, posebno za strane goste i turiste – naveo je Ljajić.

Exit mobile version