Naslovna Vijesti Ekonomija Ljajić: Mora se stati na put pljački robnih rezervi

Ljajić: Mora se stati na put pljački robnih rezervi

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv četvoro osumnjičenih da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara i predložilo sudu da im odredi pritvor. Među uhapšenima je i jedan od načelnika u Direkciji za robne rezerve.

Iz silosa u pritvor – tako prolaze oni koji nesavesno čuvaju državne rezerve. U pitanju su nova hapšenja u aferi sa robnim rezervama, a ovog puta, osumnjičeni su:  J. F. iz Velikog Gradišta, odgovorno lice privrednog društva ”Mili mlin”,  Z. D. (44), bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave u Velikom Gradištu,  V. S. iz Beograda, viši kontrolor kontrolne kuće ”Jugoinspekt” AD Beograd i
M. P. iz Beograda, službeno lice u Odeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Kako N1 saznaje, u pitanju je Miomir Paunović, načelnik Odeljenja za prehrambene proizvode u Direkciji za robne rezerve – dakle, čovek koji bi u ime države trebalo da kontroliše skladišta.

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da država mora da stane na put ovoj velikoj pljački. “U direkciji se već dugo vrši istraga i verovatno ovo jeste deo epiloga koji imamo, znači da su neki ljudi iz robni rezervi očigledno bili u svemu tome i te kako umešani”

Exit mobile version