Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv četvoro osumnjičenih da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara i predložilo sudu da im odredi pritvor. Među uhapšenima je i jedan od načelnika u Direkciji za robne rezerve.

Iz silosa u pritvor – tako prolaze oni koji nesavesno čuvaju državne rezerve. U pitanju su nova hapšenja u aferi sa robnim rezervama, a ovog puta, osumnjičeni su:  J. F. iz Velikog Gradišta, odgovorno lice privrednog društva ”Mili mlin”,  Z. D. (44), bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave u Velikom Gradištu,  V. S. iz Beograda, viši kontrolor kontrolne kuće ”Jugoinspekt” AD Beograd i
M. P. iz Beograda, službeno lice u Odeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Kako N1 saznaje, u pitanju je Miomir Paunović, načelnik Odeljenja za prehrambene proizvode u Direkciji za robne rezerve – dakle, čovek koji bi u ime države trebalo da kontroliše skladišta.

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da država mora da stane na put ovoj velikoj pljački. “U direkciji se već dugo vrši istraga i verovatno ovo jeste deo epiloga koji imamo, znači da su neki ljudi iz robni rezervi očigledno bili u svemu tome i te kako umešani”