Ljajić – Investitor u FAP Livnicu ulaže 11. miliona evra i zapošljava 500 radnika! (video)

Prijepolje – Novi Pazar -Bosanski investitor “Prevent” zainteresovan je da uloži 11. miliona evra i zaposli 500 radnika u fabrici FAP Livnica sa nadgradnjom u Prijepolju izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Pored predstavnika lokalne samouprave sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić, koji je tom prilikom istakao da se radi o ozbiljnim investitorima, koji planiraju ulaganje od 11 miliona evra i zapošljavanje 500 radnika.

“Mi razgovaramo sa puno investitora i potencijalnih ulagača, ali mogu Vam reći da je ovo do sada nessto najozbiljnije, najizvesnije a samim tim i najrealnije da se dogodi. Radi se o ozbiljnoj kompaniji koja nemarava da investira 11. miliona evra u otvaranje ovog pogona i da u naredne dve godine zaposli 500 radnika. Ono što je posebno važno je da će svi postojeći radnici  ostati na svojim radnim mestima. Ono najvrednije u ovoj Livnici nisu ni stare ni zastarele mašine već upravo obučena i stručna radna snaga koja uprkos teškochama kojima se suočava i dalje proizvodi proizvode koji se izvoze čak za Mercedes.” rekao je LJajich

Nakon radnog sastanka predstavnici bosanske kompanije Prevent i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, posetili su prostorije FAP Livnice sa nadgradnjom i još jednom se upoznali sa potencijalima i kapacitetima ove, nekada vrlo uspešnje firme. Tom prilikom, član uprave Prevent-a BiH Ćazim Hamzić najavio je ozbiljsnost u nameri da investira u ovu firmu.

„Prevent je inače globalna kompanija, koja je prisutna na svim tržištima i trenutno radi na četiri kontinenta kroz svojih 48 preduzeća“-kazao je Hamzić.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, rekao je da dolazak jednog ovako velikog investitora znači mnogo za ovu sandžačku opštinu i njen dalji razvoj.
Zbog ne izmirenih obaveza za električnu energiju, FAP Livnici sa nadgradnjom isključena je struja i već 15 dana radnici su bez posla. Direktor, kao i radnici očekuju da će uspešnom privatizacijom, proizvodnja uskoro početi.

Kako najavljuju iz kompanije Prevent 95 % ukupne proizvodnje, biće namenjeno izvozu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO