Naslovna Featured Istaknuto Ljajić inicirao da Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu

Ljajić inicirao da Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu

ljajic-inicirao-da-toma-zdravkovic-dobije-spomenik-u-beogradu

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić danas je svojstvu građanina predao inicijativu da slavnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću bude podignut spomenik u Beogradu.

On je inicijativu predao u Gradskoj upravi Beograda.

Ljajić je na pisarnicu Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića inicijativu predao u prisustvu gradskog sekretara za kulturu Ivana Karla.

“Grad Beograd je sa zadovoljstvom prihvatio inicijativu koju je podneo predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, u svojstvu građanina, da Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu”, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je posle sastanka kome je prisustvovala predsednica gradske Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović, rekao da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka “o podizanju spomen-obeležja koje bi trebalo da bude u Skadarliji, upravo na mestu gde je poslednji put pevao”, preneo je Beoinfo.

Vesić je naveo da će biti raspisan konkurs u kojem će učestvovati Zavod za zaštitu spomenika kulture, s obzirom na to da je Skadarlija pod zaštitom države jer spada u kulturno-istorijsku celinu.

O legendi narodne muzike Tomi Zdravkoviću snimljen je film, u režiji Dragana Bjelogrlića, a svečana premijera u Beogradu održana je 15. septembra.

Povodom obeležavanja 30 godina od smrti Tome Zdravkovića, danas će na Centralnom groblju u naselju Braće Jerković biti održan pomen slavnom pevaču narodne muzike i velikom boemu.

Agencije

Podeli

Exit mobile version