Ljajić i Kirbi razgovarali o planovima za unapređenje saradnje dve zemlje

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador SAD Majkl Kirbi razgovarali o planovima za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti telekomunikacija i informaciono – komunikacionih tehnologija.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majklom Kirbijem razgovarao o planovima za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti telekomunikacija i informaciono – komunikacionih tehnologija.

Ljaijic-i-Kirbi.jpg
Arhivska fotografija

Kirbi je izrazio je zadovoljstvo rezultatima nedavne posete premijera Srbije Ivice Dačića SAD, naglasivši da su tokom te posete otvorene perspektive za jačanje poslovnih odnosa između IT kompanija dve zemlje, kao i mogućnosti za nove američke investicije u ovoj oblasti u Srbiji.

Kirbi se posebno osvrnuo na visok kvalitet stručnjaka u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija u Srbiji, dodajući da je ljudski resurs garant kontinuiranog rasta ove privredne grane u Srbiji, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

Ljajić je rekao da rast IT sektora u Srbiji iz godine u godinu, uprkos globalnoj ekonomskoj krizi, dokazuje vitalnost ove oblasti i pozvao američke firme da povećaju investicije u industriju informaciono – komunikacionih tehnologija Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO