Ljajić i Čepurin o ekonomskoj saradnji

940

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i
telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao jesa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, o unapređenju ekonomskih odnosa i povećanju obima robne razmene između dve zemlje i o saradnji u oblasti turizma.

Ljajić je istakao, kako je navedeno u saopštenju iz kabineta ministra, da će ruskom tržištu u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja , kada je u pitanju privlačenje turista za dolazak u Srbiju.

U tom cilju, rekao je Ljajić, od velikog značaja bilo bi učešće Rusije na predstojećem međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u februaru naredne godine, pošto ta zemlja do sada nije nastupala na pomenutoj manifestaciji.

Čepurin je izvestio Ljajića da će ruska strana, u saradnji sa svojim partnerima, do početka oktobra pripremiti nacrt sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, koju čine Ruska Federacija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan, kada bi mogli da započnu pregovori o njegovom zaključenju.

Ljajić i Čepurin su izrazili nadu da će u što skorijoj budućnosti taj sporazum biti i potpisan, što će rezultirati proširivanjem liste roba koje će se naći na režimu slobodne trgovine, ali i povećanjem tržišta za srpske izvoznike, zaključeno je u saopštenju.

izvor: Tanjug