Ljajić gol, Tomović crveni, 2:2

ZVOR. B92

Fiorentina i Milan igrali su nerešeno, 2:2, na Artemio Frankiju, a za domaći tim igrala su sva četvorica bivših igrača beogradskih ‘večitih’.

 

Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Adem Ljajić postigao je jedan gol za domaći tim, strelac za Fiorentinu bio je i Pisaro, obojica sa penala, a Montolivo i Flamini pogađali su za goste.

Crnogorski reprezentativci Stefan Savić i Stevan Jovetić su zamenjeni, Savić zbog povrede u 30. minutu, a Jovetić na poluvremenu. Reprezentativac Srbije Nenad Tomović isključen je u 39. minutu pošto je laktom gurnuo El Šaravija.

Milan je poveo rano, u 14. minutu, golom Rikarda Montoliva, u 39. Tomović je dobio crveni karton, a u 62. minutu Matje Flamini je, na asistenciju Montoliva, bivšeg igrača Viole, povećao prednost gostiju. Iako se tada činilo da za domaći tim nema nade viđenih su neverovatnih 30 minuta Fiorentine.

Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Adem Ljajić je u 66. minutu pogodio ‘sa kreča’, sedam minuta kasnije još jedan jedanaesterac za ekipu koju vodi Vinčenco Montela iskoristio je Čileanac David Pisaro.

Fiorentina je nerešenim rezultatom propustila priliku da smanji razliku u odnosu na Milan sedam kola pre kraja pa ‘roso-neri’ ostaju čvrsto na trećem mestu.

Milan ima 58 bodova, Fiorentina 52, Inter i Lacio imaju priliku da pobedama u kasnijim mečevima 31. kola Serije A ‘preskoče’ Violu. Juventus je daleko ispred svih rivala u borbi za titulu sa 71 bodom, Napoli je trenutno drugi sa 59.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO