Ljajić: Drugima smeta uspeh SDP

 Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Rasim Ljajić izjavio je da je iznenađen uspehom te stranke na lokalnim izborima u Kosjeriću, ali i da je šokiran reagovanjem političkih konkurenata – SPS, DS i SNS. 

Rasim Ljajić predsednik SDP
Rasim Ljajić predsednik SDP

“SPS tvrdi da im je moj SDP uzeo glasove. DS smatra da izbori u Kosjeriću nisu nikakvo merilo odnosa snaga u Srbiji. SNS nas optužuje da smo kupovali glasove, a ko god je učestvovao na izborima zna da je nemoguće kupiti sedam odsto glasova. Neka ih je sve sramota šta pričaju”, rekao je Ljajić u intervjuu za “Nedeljnik”.

SDP je u Kosjeriću nastupio samostalno i osvojio gotovo sedam odsto glasova, a Ljajić napominje da je prvo bio iznenađen odličnim rezultatom, a da je onda usledio šok.
“Najveće stranke počele su da minimiziraju naš neverovatan uspeh. Niko ne govori o svom rezultatu, nego svi pokušavaju da omalovaže naš uspeh”, kaže Ljajić, koji ne krije da je neprijatno iznenađen reagovanjem nekih stranaka.
“Očito da naš uspeh nikom ne odgovara. Kad smo s nekim u koaliciji – onda smo super, čim idemo sami na izbore – onda smetamo i postajemo meta. Ostalima bi izgleda najbolje bilo da mi više ne učestvujemo na izborima”, konstatovao je vicepremijer i ministar telekomunikacija i trgovine.

On je kao najveći apsurd naveo to što je SDP dogovorio zajednički izlazak na izbore sa koalicijom SPS-PUPS-JS i URS, ali je izbačena iz tog saveza 20 dana pred izbore uz obrazloženje da je jedan od tih partnera ocenio da Ljajić nema šta da traži u Kosjeriću.
“Ostali smo sami na ulici, ali nismo hteli da se predamo jer smo verovali u naše ljude”, rekao je Ljajić i podsetio da su socijalisti i URS osvojili tri, a SDP dva odbornička mandata.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO