Ljajić: Definitivno neću biti ministar u narednoj vladi

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bez obzira na to da li će biti parlamentarnih izbora ili rekonstrukcije Vlade, on u oba slučaja neće biti više ministar i to je njegova definitivna odluka, preneo je Blic u izdanju od ponedeljka, 3. decembra.

Ljajić je u intervjuu za Blic kazao da misli da se umorio od “operativne dnevne politike”, da se javnost umorila od njega i dodao da je jako dugo u politici.

“Naravno, dodatni razlog je i ova kampanja koju protiv mene vode Zukorlić i Šešelj, a koja je nezabeležena u parlamentu”, rekao je on.

Prema njegovim rečima u Srbiji je laž postala legitimno oružje političke borbe i ocenio je da “politika više nije takmičenje ni ideja niti koncept, već buvlja pijaca gde za pare možete bez ikakvih posledica da napadate političke protivnike”.

“Ali sasvim sigurno posvetiću se daljem jačanju stranke i da Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama, gde im je i mesto”, poručio je Ljajić.

On je u intervjuu kazao da o svojoj odluci da u narednoj Vladi ne bude ministar nije obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ni premijerku Anu Brnabić.

“Davno sam ovo najavio kao mogućnost, a sve što se sada dešava u parlamentu samo je ubrzalo tu odluku. I prošli put sam bio u ozbiljnoj dilemi da li da udjem u Vladu ili ne”, pojasnio je Ljajić.

Svoju odluku Ljajić je objasnio rečima da mora “negde da podvuče crtu i prekine”, te da ne želi da izgubi “čist obraz”.

Ljajić, koji je lider Socijaldemokratske partije Srbije, najavio je da će ta stranka, ako dodje do izbora, biti na listi sa Srpskom naprednom strankom.

“Naravno, sa njima smo bili na listi i sa njima ćemo prvo dalje razgovarati o sledećim koracima”, kazao je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO