Beograd – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih bilateralnih, a posebno ekonomskih odnosa dve zemlje.

i

Ljajić i Davutoglu su se saglasili da će održavanje velikog poslovnog foruma privrednika Srbije i Turske u septembru ove godine dati snažan podsticaj za dalje jačanje ekonomske saradnje i povećanje obima robne razmene između dve države.

Potpredsednik Vlade Ljajić pozvao je turske investitore da više ulažu u srpsku privredu i uzmu aktivnije učešće u procesu privatizacije, a šef turske diplomatije Davutoglu izrazio je spremnost pojedinih kompanija iz njegove zemlje za nove investicije u Srbiji.

Dvojica ministara su konstatovala i da će bratimljenje Beograda i Istanbula otvoriti novu stranicu u bilateralnim odnosima i dati impuls tešnjoj saradnji srbijanskih i turskih privrednika. Na sastanku je najavljeno i skoro potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Srbije i Turske, čija je priprema u

1 KOMENTAR

  1. Dosta smo trpeli one budale ?emka i Sulejmana. Vreme je da SDP dodje na vlast. Semko pravi ?ardak ni na nebu ni na zemlji, a nemamo put put da dodjemo do kuce ni vodu da za pi?e.

Comments are closed.