LJAJIĆ: Da, imam nameru da budem predsednički kandidat

1607

Pre nego što “preseče” razgovaraće sa koalicionim partnerima.

– Čini mi se da je od vodećih aktera jedino premijer Srbije Aleksandar Vučić svestan koliko politička kriza u regionu svima nanosi štetu i zato je njegova odluka da se ne odgovara na provokacije i izjave hrvatskih zvaničnika odlična – izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Politička kriza u regionu liči na 1996. godinu

– Preterano je reći da politička kriza u regionu liči na 1991. godinu i početak rata, ali meni izgleda kao da smo negde u 1996. kao da je rat tek završen, topovi zaćutali, a političari nastavili da se verbalno biju – ocenio je Ljajić.

On u novoj “balkanskoj retorici ” vidi potpuno štetno vraćanje na teme iz devedesetih i upozorava da se šteta nije samo politička, već se može meriti direktnim finansijkim efektima, smanjenjem investicija.

Govoreći o odnosu Srbije prema referendumu u Republici Srpskoj, Ljajić je rekao da je Srbija povukla jedini moguć potez i da je pozicija nemešanja i nepodržavanja krajnje korektna i stabilizirajuća.

– Pronađeno je rešenje koje je najoptimalnije u datim okolnostima, ocenio je Ljajić.

Upitan da li ostaje pri nameri da se kandiduje na predsedničkim izborima, Lajić je odgovorio potvrdno.

– Da, imam nameru da budem predsednički kandidat – potvrdio je lider SDPS i dodao da će pre nego što “preseče” razgovarati sa koalicionim partnerima i da će sigurno uvažiti njihov stav.

izvor: Srbija danas