LJAJIĆ: Brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih oblika krivičnih dela

NOVI PAZAR – Načelnik Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru Nermin Ljajić rekao je danas da je uprkos teškoj godini i brojnim problemima policija uspela da ostvari povoljno stanje bezbedosti i obezbedi javni red i mir na prostoru koji pokriva.

Ljajić je na svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije rekao da je rad policijskih službenika u prethodnom periodu obeležilo brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih oblika krivičnih dela, kao i identifikacija i hapšenje izvršilaca.

“U oblastima bezbednosti i drugim policijskim poslovima ostvareni su zadovoljavajući rezultati realizacijom planiranih aktivnosti koje su obavljane zakonito i profesionalno. U ovoj godini je uspešnim akcijama naših policijskih službenika izvršeno 130 zaplena narkotika, a u 40 slučajeva zaplenjeno je 3.712 boksova cigareta, kao i 26.640 litara naftnih derivata”, izjavio je Ljajić.

On je dodao da se ove godine dosta radilo na unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, i otkrivanju osoba koje su najčešći uzrok saobraćajnih nesreća.

“Ove godine otkrili smo 26 lica koja su učestvovala u saobraćaju pod uticajem psihoaktivnih supstanci, kao i 77 osoba koje su tokom vožnje bile pod dejstvom alkohola”, naveo je Ljajić.

Dodaje da su u prvih pet meseci ove godine službenici PU obradili oko 8.000 putnih isprava za građane Novog Pazara , Tutina i Sjenice, kao i da je toku adaptacija nove zgrade u kojoj će biti smešteni pripadnici odeljenja saobraćajne policije i pripadnici sektroa za vanredne situacije.

Na današnjoj svečanosti povodom obeležavanja Dana MUP-a i Policije, kojoj su prisustvovali predstavnici lokalnih vlasti, uručene su i nagrade najboljim policajcima i službenicima u prethodnoj godini.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO