Naslovna KOLUMNA Lista Samoopredjeljenje održala je svoj prvi predizborni skup i predstavila sve kandidate...

Lista Samoopredjeljenje održala je svoj prvi predizborni skup i predstavila sve kandidate za vijećnike, kao i program za koji se zalažu u budućem radu BNV

0

Lista Samoopredjeljenje održala je svoj prvi predizborni skup i predstavila sve kandidate za vijećnike, kao i program za koji se zalažu u budućem radu BNV. Reforma ustavnosti, promjena statusa Bošnjaka u status konstitutivnog naroda, afirmacina maternjeg jezika i pisma, usaglašavanje broja zaposlenih u javnim službama sa nacionalnom strukturom, zaštita spomenika kulture samo su dio predstavljenog programa. Obraćajući se prisutnima u punoj sali Kulturnog centra, prvi na listi Samoopredjeljenje i aktuelni predsjednik BNV, Sulejman Ugljanin rekao je da je Srbija pokazala neprijateljski odnos prema Bošnjacima, jer im ne priznaje status naroda i do sada nije osudila nikoga za desetine hiljada ubijenih ljudi u Bosni i Sandžaku.
„Mi smo narod i imamo pravo na samoopredeljenje, odnosno da sami odredimo svoj politički položaj, status i odnose sa drugim narodima. Nastavićemo da tražimo da se rasvetle svi zločini nad Bošnjacima od 90-tih godina do danas i da se počinioci kazne. Treba poštovati pravo svakog Bošnjaka da u miru čuje i druge izborne liste, te da savesno odluči koga će da podrži na predstojećim izborima. Ako mene pitaju onda će glasati za Samoopredeljenje. Mi nećemo govoriti ništa loše za druge liste, nećemo omalovažavati ničiji program, ali smo dužni da jasno govorimo da smo sposobni da rešimo status Bošnjaka i Sandžaka i da napravimo državu srećnih ljudi”, – rekao je Ugljanin.

Posting....
Exit mobile version