Novi Pazar- Rok za podnošenje kandidatura RIK-u za predstojeće izbore ističe u petak u ponoć, a još najmanje pet partija i koalicija prikuplja potpise i priprema završnu dokumentaciju.

Za ulazak u izbornu trku potrebno je sakupiti najmanje 10.000 potpisa, što je za manje stranke veliki zalogaj. Uprkos tome, u petak će listu sigurno predati ministar privrede u ostavci Saša Radulović, koji predvodi pokret „Dosta je bilo“, „Lista nacionalnih zajednica-Emir Elfić“ koju čini pet manjinskih stranaka i vlaška stranka „Nijedan od ponuđenih odgovora“.

Neophodnu dokumentaciju još prikupljaju Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija i SNP „1389“. Ukoliko svi predaju papire, na izbornom listiću bi trebalo da se nađe 17 „ponuda“ za građane, odnosno jedna manje nego na izborima 2012.

„Lista nacionalnih zajednica-Emir Elfić“ kompletira dokumentaciju.

– Sakupili smo dovoljno potpisa, ali čekamo još neki materijal.  Listu ćemo predati u petak – kaže poslanik Emir Elfić, koji predvodi pet manjinskih stranaka.

Izvor: Večernje Novosti

 

2 KOMENTARA

 1. Hajde neka je hairli. Da i mi Bošnjaci Sandžaklije imamo za koga da glasamo Suljo je dojadio, a ovi Zukorlićevi gejevi na glavu se popeše

 2. Emire neka ti je hairli od srca ti cestitam na hrabrosti,upornosti,istrajnosti.
  BDZ DO POBEDE!
  Glasacu te jer si:
  Pametan,posten,vrijedan,skroman,obrazovan,iskren.
  Ali nemoj da se uzohlis kao tvoji protivnici jer Allah dzs. nagradjuje iskrene i ustrajne a ponizava ohole kao sto je ovog sto se sa pederima zblizio!
  Imas dobru ekipu oko sebe,samo tako svi nastavite Allah vam bio na pomoci!!!

Comments are closed.