Naslovna Featured Istaknuto Lista Bajra Gegića i SDP formirali zajedničku odborničku grupu u Tutinu! Spremni...

Lista Bajra Gegića i SDP formirali zajedničku odborničku grupu u Tutinu! Spremni smo na pregovore sa drugima za boljitak Tutina

Tutin – Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije (SDP) u Tutinu i Grupa građana “Tutin na prvom mjestu” formirali su danas zajedničku odborničku grupu, koja će udruženo djelovati u lokalnom parlamentu u ovoj opštini.

Kako je saopćeno u zajedničkom saopćenju dva politička subjekta, zajednička odborničku grupa od 7 odbornika od danas će udruženo raditi u najboljem interesu građana Tutina.

“Svjedoci smo da je poslije današnje sednice SO Tutin, većina praktično izgubljena. Naša odbornička grupa, kao što smo ranije i najavili, neće dalje učestvovati u radu lokalnog parlamenta, sve dok se ne stvore uslovi za uspostavljanje sistema vlasti koji će da odgovori interesima svih građana opštine Tutin.
Smatramo da je trenutno stanje u opštini veoma loše i neodrživo, i mi ćemo izaći sa jasnom platformom za rešavanje nagomilanih problema u opštini Tutin”, navodi se u saopćenju.

Ističu da su njihovi prioriteti “usmjereni na rješavanje višedecenijskih problema sa kojima se suočava naša opština, kao i na politiku projekata koja bi u mnogome promijenila trenutnu tmurnu sliku naše opštine”. 

“Mi smo spremni da pregovaramo sa svim političkim opcijama sa kojima budemo mogli da uspostavimo konsenzus oko ovih prioriteta, i da na taj način formiramo skupštinsku većinu”, poručeno je u zajedničkom saopćenju.

Exit mobile version