Lekić pozvao SPP, Numanovića i Baliju da se javno izvine porodici Ljajić

Predsednik Sandžačke demokratske partije Samir Lekić povodom, ističe, neuspelog pokušaja SPP stranke da za nemile događaje na Hadžetu optuži brata lidera i osnivača te stranke, Rasima Ljajića, a nakon današnjeg hapšenja aktera tog dela, pozvao je Edina Numanovića i Nermina Baliju da se javno izvine kako porodici Ljajić tako i svim građanima Novog Pazara.

“Pozivam pravosudne organe da pokrenu odgovarajuće krivične postupke protiv imenovanih kako bi konačno shvatili da se ne može lažima i klevetama sticati politički ugled. Pokazalo se da su akteri nemilih događaja imali nesuglasice od ranije, što jasno ukazuje da su tvrdnje SPP stranke neutemeljene i zlonamerne” poručuje Lekić.

On ističe da “ovo nije prvi put da se na najbrutalniji način pokušava narušiti ugled našeg lidera Rasima Ljajića, kao i ugled Sandzačke demokratske partije i to od strane onih koji osim laži i podmetačina ništa drugo narodu nisu ponudili. Takođe, njihova naivnost, da im ovakve laži mogu proći, dokaz je da im nikada u budućnosti ne treba poveriti niti jednu važnu funkciju u gradu”

“Pokušaji politizacije ovakvih incidenata i manipulacije činjenicama radi sticanja političkih poena su neprihvatljivi i nanose štetu celokupnom društvu” izričit je Lekić.

On je izrazio očekivanje od svih političkih aktera da postupaju odgovorno i da se uzdrže od iznošenja neproverenih informacija koje mogu dodatno polarizovati javnost.

“Zalažemo se za istinu, pravdu i mir u našem društvu i verujemo da će nadležni organi adekvatno rešiti ovaj slučaj, bez uplitanja politike” zaključuje predsednik SDP-a Samir Lekić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO