Naslovna Zabava Kultura Lekari i farmaceuti Novog Pazara obeležili 8. mart na zanimljiv način

Lekari i farmaceuti Novog Pazara obeležili 8. mart na zanimljiv način

Umesto ustaljenih restoranskih i kafanskih provoda u čast Dana žena,  rukovodstvo Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Novi Pazar ( SLFS OO NP), ove godine svesrdno je prihvatilo predlog svog predsednika, Dr Safeta Skenderija, da na lepši i drugačiji način organizuje obeležavanje Osmog marta. Tako su pozorišna predstava, izložba slika, prigodan koktel i cveće za slavljenice, način na koji su lekari svojim koleginicama i damama svojih kolega ulepšali ovaj praznik.

uputstvo_za_ubijanje
Komedijom ”Kako ubiti supružnika”, u briljantnom izvođenju glumaca Regionalnog pozorišta, u četvrtak, 07. marta od 20 sati, krenula je svetkovina. Galerija Kulturnog centra nakon predstave dočekala je ljubitelje likovne umetnosti, a prigodan koktel bio prilika da se sa osmehom na licu nakon predstave i izložbe i proćaska.

Ovaj lep gest Sindikata lekara i farmaceuta Novog Pazara naišao je na opšte odobravanje iz nekoliko razloga: Intelektualcima Novog Pazara treba više kulturnih sadržaja od onoga kolika je ponuda; Ovo je bila prilika da se Osmi mart doživi kao zajednički, pa čak i porodični praznik, budući da su u publici bili, i u predstavi podjednako uživali i prisutni muškarci, a i deca; Smeha nikad dosta, a upečatljivim izvođenjem predstave sa nekoliko improvizacija prilagođenih auditorijumu, novopazarski glumci su uspeli da ozare lica svih prisutnih; Slike novopazarskih umetnika izložene u Kulturnom centru praznik su za oči; Ruža ne košta mnogo, ali svakoj dami pri dolasku na predstavu poklonjen je po jedan cvet, i taj je  cvet doprineo da se svaka od njih seti praznično.

Sve pohvale za Sindikat lekara i farmaceuta, kao i za Regionalno pozorište i gradsku upravu, koji su omogućili da se pod najpovoljnijim uslovima uspešno organizuju sve navedene aktivnosti, te da se damama koje rade izuzetno odgovoran  i ozbiljan posao, lekarkama, stomatološkinjama, farmeceutkinjama, kao i njihovim kolegama i članovima porodica  Dan žena upriliči  kao dan lepši i drugačiji od ostalih u godini.

Primer koji treba slediti. Nije sve u kafani. Ima mnogo toga vrednijeg u kulturi.

 

 

 

 

Exit mobile version