Naslovna Featured Istaknuto Lekari Doma zdravlja: Đerlekov konkurs nepravedan i nekorektan

Lekari Doma zdravlja: Đerlekov konkurs nepravedan i nekorektan

Preko 40 lekara Doma zdravlja u Novom Pazaru zatražilo je od koordinatora Opšte bolnice Mirsada Đerleka da izmeni konkurs za dodelu specijalizacija, kako bi i doktori iz te zdravstvene ustanove imali pravo prijave.

U saoštenju dostavljenom medijima oni navode da je reč o nepravednosti i nekorektnosti, jer je internim konkursom, raspisanim 27. jula, 10 specijalizacija namenjena samo lekarima Opšte bolnice, zaposlenim na neodređeno vreme, sa položenim stručnim ispitom i obavljenim pripravničkim stažom.

“Podsećamo da u Domu zdravlja rade lekari sa radnim stažom od preko 10 godina bez specijalizacije. Svi lekari su bili angažovani u kovid ambulantama, a neki čak i u kovid bolnici. Isti ti lekari sada nemaju mogućnost da konkurišu za dobijanje specijalizacije”, navedeno je u saopštenju.

Lekari su od Đerleka zatražili i da obrazloži kriterijume za dobijanje specijalizacije kako bi proces bio transparentan, a da u krajnjem slučaju konkurs odloži jer je raspisan u vreme epidemije.

“Takođe, dovodimo u pitanje da li Đerlek, kao zamenik vršioca dužnosti direktora ima pravo da raspiše konkurs i koliko je ispravno raspisati ga za vreme vanredne situacije”, dodali su lekari

Dom zdravlja je odlukom Vlade Srbije od 5. marta u nadležnosti Ministarstva zdravlja, kao i Opšta bolnica.

Exit mobile version