Lažni saobraćajac u Bijelom Polju od vozača uzimao i novac

Bjelopoljac Nikola Bošković odlučio je da se na krajnje neobičan način zabavi tokom ovog ljeta – ovaj 19-godišnjak je nabavio policijsku kabanicu, a onda dva i po dana na magistrali od Bijelog Polja do Mojkovca glumio lažnog saobraćajca.

“Legenedo, znaš li da si prekoračio brzinu”, obratio se lažni policajac vozaču, kojeg je 17. jula zaustavio na putu ka Mojkovcu, nakon čega mu je mladić tražio i dokumenta na uvid.

Policija je privela Boškovića, kojem se na teret stavlja krivično djelo “lažno predstavljanje”.

“Nakon operativnih saznanja do kojih su došli, službenici CB Bijelo Polje su, u noći između 18. i 19. jula 2014. godine, oko 03,00 časa, na kolovozu u mjestu Mijatovo kolo zatekli lice koje je na sebi imalo odjeću nalik na policijsku uniformu – kabanicu sa natpisom policija ćiriličnim pismom i policijskim obilježjima druge države. U vozilu, koje je koristio, pronađeno je rotaciono svjetlo”, navodi policija.

Lažni saobraćajac, kako vjeruje UP, tokom dvije noći patroliranja nije prošao bez čašćavanja jer su ga naivni vozači čašćavali jer im je žmurio na saobraćajne prekršaje.

Tokom hapšenja policija je u automobilu Boškovića pronašla 45 eura i 300 dinara…

“Osnovano se sumnja da se N.B. od 17. do 19. jula 2014. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, lažno predstavljao kao službeno lice učesnicima u saobraćaju koje je zaustavljao na dionici puta Bijelo Polje – Mojkovac, te da je vršio radnje koje može vršiti samo policijski službenik”, saopštila je policija.

Krivična prijava protiv N.B. je podnijeta u redovnom postupku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO