Naslovna Featured Istaknuto Latifović: Trudiću se da opravdam poverenje

Latifović: Trudiću se da opravdam poverenje

latifovic:-trudicu-se-da-opravdam-poverenje

NOVI PAZAR – Trener košarkaša Novog Pazara Darko Kostić rekao je večeras da su čvrsta igra i dobra energija neophodni za pobedu nad gostujućim Dinamikom, u predstojećem derbiju četvrtog kola Košarkaške lige Srbije (KLS).

“To je dobro vođena grupa mladih i nešto iskusnijih košarkaša. Znaju šta hoće na terenu. Na nama je da razbijemo njihovu igru i da naš kvalitet izađe na površinu”, rekao je Kostić, koji je zbog koronavirusa propustio prethodni meč protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Novi Pazar i Dinamik su u grupi timova plasiranih između drugog i devetog mesta na tabeli elitne lige Srbije sa skorom 2/1.

Utakmica tih rivala u Dvorani Sportske akademije Douš na programu je u nedelju od 18 časova.

“Imali smo sjajnu podršku od navijača i na prethodnom meču na našem terenu, kada smo savladali tim Beograda. Hvala ljubiteljima košarke, to nam je mnogo značilo. Verujem da će tribine sada da budu još bolje popunjene”, kazao je Kostić.

Tokom sedmice, Pazarci su na vanrednom skupštinskom zasedanju umesto sadašnjeg člana Upravnog odbora Džemila Imamovića za sportskog direktora imenovali bivšeg kapitena Seada Latifovića, dok je za generalnog sekretara izabran Damir Biberović, koji je nasledio novog direktora mlađih klupskih selekcija Omera Eminbegovića.

“Zahvalan sam predsedniku Bekimu Ćoroviću i upravi jer su mi omogućili da ponovo budem u klubu. Trudiću se da opravdam poverenje. U prethodnom periodu urađeno je mnogo po pitanju rezutata i infrastrukture, gde bih posebno izdvojio Džemila Imamovića, koji će ostati u klupskom rukovodstvu”, rekao je Latifović.

On je naveo da je finansijska situacija prilično teška, s obzirom na velike izdatke u prethodnom periodu, kada je Novi Pazar bio u vrhu KLS, uz igranje u završnici Kupa Radivoja Koraća i regionalnoj ABA 2 ligi.

“Neophodno je da pronađemo nove sponzore, koji će sa gradskim strukturama pokušati da omoguće normalno fukcionisanje kluba, čiji su i juniori odnedavno u društvu najboljih domaćih ekipa”, zaključio je Latifović.

M. Minić

Exit mobile version