Laparoskopske operacije ponovo u Novom Pazaru

Na Ginekološko-akušerskom odeljenju novopazarske Opšte bolnice, posle duže pauze uslovljene pandemijom korona virusa, ponovo se obavljaju laparoskopske operacije u saradnji sa eminentnim stručnjacima beogradske Ginekološko-akupšerske klinike  ”Narodni front”. Doktor Dejan Pavlović iz Beograda, uz aistenciju lokalnog lekarskog tima, u Novom Pazaru uspešno je obavio 142 operacije za nepunih dvadeset dana.

”Uprkos opšteglobalnim problemima uzrokovanih pandemijom, do sada smo uradili 142 operacije za devetnaest dana mog boravka i saradnje sa ovim divnim timom Odeljenja ginekologije i akušerstva. Nadam se da će uspešna saradnja biti nastavljena”, izjavio je dr Dejan Pavlović iz Beograda.

Prema rečima načelnika Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Avdula Škrijelja, osim stučne i ekonomske koristi pacijentkinja, koje sada ne moraju da se šalju u tercijarne zdravstvene ustanove, značaj saradnje sa stručnjacima beogradske Ginekološko-akušerske klinike ogleda se i kroz usavršavanje lokalnog lekarskog tima za laparoskopske operacije. Škrijelj naglašava da činjenica da od 142 operacije, ni jedna nije imala komplikacije, najbolje govori o stručnosti doktora Pavlovića, koji će u Novom Pazaru obaviti još 6 zakazanih operacija.

Podsetimo, na inicijativu Ministarstva zdravlja saradnja novpazarske Opšte bolnice sa Kliničkim centrom Srbije počela je pre tri godine.

S.Lj.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO