Naslovna Vijesti Hronika Lalić detaljno objasnio kako je grupa Veljka Belivuka ubila Nikolu Mitića

Lalić detaljno objasnio kako je grupa Veljka Belivuka ubila Nikolu Mitića

lalic-detaljno-objasnio-kako-je-grupa-veljka-belivuka-ubila-nikolu-mitica

BEOGRAD – Okrivljeni-svedok Srđan Lalić, u nastavku svog izlaganja, govorio je i o detaljima likvidacije Nikole Mitića, za čiju se otmicu i ubistvo tereti grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić je ispričao da je Mitićevoj otmici prethodilo to što su u grupi saznali da ih pripadnici “Škaljarskog klana” prate i planiraju njihovu likvidaciju, a da je Mitić bio jedan od onih koji su pratili Belivuka i Miljkovića.

U danu kada je Mitić otet, jedan od pripadnika “Belivukovog klana” je rekao da je u pratnji zapazio i Aleksandra Šarca, koji je, inače, ubijen u tržnom centru Ušće 2020. godine.

Kako je Lalić objasnio, Mitića su prvo odveli u “bazu”, odnosno u prostorije stadiona FK Partizan, gde su ga tukli, te da je tada Mitić priznao da radi za Lazara Vukićevića, koji je, takođe, kasnije ubijen od strane ovog klana.

Lalić je detaljno objasnio na koji način je sa Milošem Budimirom tukao i mučio Mitića, dok su ga ispitivali, nakon čega su ga, kako je rekao, udavili kablom za struju.

Nakon ubistva, ispričao je, uništili su telo, “kao i svaki put pre i posle toga – telo su samleli u mašini”, a potom prosuli u reku, dok su lične stvari spaljivali.

Lalić je otkrio i da su pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića “držali više od dva meseca” u životu Crnogorca, Mileta Radulovića zvanog “Kapetan”.

Ispričao je da je preko Radulovićevog kriptovanog telefona, istog dana namamljen Lazar Vukićević, a pokušali su da namame i Šarca, koji se brzo predomislio i nije hteo da dođe na dogovoreno mesto.

Kada su oteli Radulovića, Belivuk i Miljković su, prema rečima Lalića, ubili Adisa Spahića i Damira Hodzića, a njih je kuću u Crnoj Gori namamio čovek kojeg su zvali “Zemo”, koji se infiltritao u “Škaljarski klan” dok je radio za “kavčane”.

Takođe, rekao je da su Belivuk i Miljković iz Crne Gore naložili pripadnicima grupe da otmu Vukićevića, kojeg su doveli u kuću u Ritopeku, gde je Vukićević izvadio pištolj i pucao u pravcu Miloša Budimira, ali su ga drugi pripadnici savladali.

Lalić je detaljno objasnio na koji način su Vukićevića mučili, kao i da je on preminuo usled tog mučenja.

Belivuk i Miljković su se par dana nakon toga vratili u Srbiju iz Crne Gore, dodao je on.

Tanjug

Exit mobile version