„Lale“ odnele sve sa Gradskog stadiona

Pred preko 6000 gledalaca, po vremenu, koje je bilo protiv fudbala, igrali su Novi Pazar i Vojvodina, a gosti su zasluženo odneli ceo plen sa Gradskog stadiona, prekinuvši pobedonosnu seriju rivala. Rezultatski ovo je bila repriza susreta dva tima iz Novog Sada, kada je takođe bilo 1:0 za Vojvodinu.

Poletni sastav „lala“ bolje je ušao  i završio  utakmicu. Izabranici Zlatomira Zagorčića, bili su izuzetno disciplinovani, taktički vrlo mudri i dosta problema zadali bledunjavom domaćinu.

Dugo je trajalo ispitivanje snaga, sve do 14. minuta, kada je udarac oprobao Tumbasević,ali je bio neprecizan.

U 18. minutu, sjajna šansa za plave. Pavlović je idealno centrirao sa desne strane, Kecap još bolje zahvatio loptu. Gađao je levi donji ugao, no, iskusni Žakula je bio dobro postavljen.

I onda, 120 sekundi nadahnuća Vojvodine. Prvo je Zečević osujetio Ivanića, u situaciji 1 na 1, istrčavši na vreme.

Samo minut kasnije, u 22. Vojvodina je povela. Vasilić je prošao po desnoj strani, pa onda inteligentno poslao loptu ka usamlejnom Ivaniću, kome nije bilo teško da pogodi kontra-ugao, 0:1.

Od tog momenta, pokušavao je tim Milorada Kosanovića da na sve načine uspostavi prepoznatljivu igru i dođe do egala. Radivojević je odlično izveo prekid, lopta je pala nadomak gola gostiju, ali, Vuković nije uspeo da dođe do nje i ugrozi Žakulu,koji je instiktivno reagovao i odbio je u polje.

U 28. minutu, Pavlović je iz okreta, sa ivice kaznenog prostora, bio zamalo neprecizan. U finišu prvog dela, Ivanić ne koristi zicer, nadmudrio ga je Zečević u još jednom njihovom „bliskom susretu“. Mogao je da izjednačenje donese Brazilac Matos. Dugo je nosio loptu,a kada je pokušao da šutira, izblokirao ga je Vasilić u odsudnom trenutku, kada su svi na Gradskom stadionu, već videli loptu u mreži. Iz prilično siromašno sadržajnog drugog poluvremena, samo dva detalja.

Zečević je sa dosta muke uspeo da ukroti šut Tumbasevića, sa blizu 30 metara i dobru akciju domaćih iz 74. minuta. Radivojević je probio po desnoj strani, asistirao Đorđeviću, kome su čak dva igrača Vojvodine ušla u blok.

I to je bilo sve. Četa Zlatomira Zagorčića je rutinski derbi privela kraju i nastavila trku za Evropu, a Novom Pazaru ostaje prilika da popravi utisak u sledećem kolu u Subotici.

IZJAVE:
Zlatomir Zagorčić (Vojvodina)

-Momci su se veoma dobro pripremali za ovu utakmicu, bili koncentrisani za ovo što smo uradili u utakmici koja je bila više borbena, nego kvalitetna. Mislim da je bilo lepih momenata na obe strane, a presudila je ta jedna situacija koju smo uspeli da iskoristimo i postignemo gol i osvojimo tri boda, koja smo po mom mišljenju, zaslužili.

Milorad Kosanović (Novi Pazar)

-Obzirom na vremenske okolnosti i teren u kojima je utakmica odigrana, mislim da smo videli dobru fudbalsku predstavu dva tima koja s pravom zauzimaju pozicije na kojima se nalaze. Do primljenog gola smo igrali dosta različito od onog u prethodnom periodu,ali posle gola je bilo malo bolje. Nismo imali sreće da nakon vođstva Vojvodine da realizujemo neke šanse i polušanse. U drugom poluvremenu smo se više rvali i mi i rival, nego što smo igrali fudbal, oni čuvajući prednost, mi pokušavajući da izjednačimo. No, sve u svemu, završeno je pobedom Vojvodine, niko ne može da kaže ni da je pravedno, ni nepravedno, jer  to je fudbal.

STATISTIKA:

NOVI PAZAR – VOJVODINA 0:1 (0:1)

Strelci: 0:1- Ivanić u 22. minutu
Novi Pazar. Gradski stadion. Gledalaca: 6000. Sudija: Milorad Mažić 5,5 (Vrbas). Pomoćnici: Ristić (Beograd), Đurđević (Kruševac)
Žuti kartoni: Luković (Vojvodina)

NOVI PAZAR: Zečević 7 , Đorđević 6, (82. Rusmir-), Kostić 6, Arsenijević 6 (61. Falcao 6), Kecap 6,5, Matos 6 (46. Mijić 6), Vuković 6, Radivojević 6,5, Jevtović 6, Pavlović 6,5, Tintor 6,5

VOJVODINA: Žakula 6,5, Vasilić 7, Ivanić (90. Rogač-), Pekarić 7, Luković 6,5 (73.Novaković-), Gaćinović 7, Pankov 7, Nastić 6,5, Stojanović (90. Ćurko-), Sekulić 6,5, Tumbasević 7.

Igrač utakmice: Mirko Ivanić (Vojvodina)

Elvir Nailović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO