Novi Pazar – Novca za asfaltaltiranje ulica o kojima su odbornici SPP-a govorili nema, diskovi sa projektnom dokumentacijom koju su dostavili gradskoj upravi su prazni, cio performans na prošloj sjednici služio je za manipulaciju biračkim tijelom na izborima za BNV”, čulo se danas na sjednici Skupštine grada.

Sjednicu Skupštine obilježila je duga i žučna rasparava o prijedlogu opozicije, koja je i na prethodnoj sjednici tražila da Skupština da saglasnost za asfaltiranje svih ulica u gradu za koje je JP “Putevi Srbije” nije dalo saglasnost i novčana sredstva.

Izvjestilac Pemba Džanković, pomočnik gradonačelnika i član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac predočili su da Skupština nije ta koja daje saglasnost za asfaltiranje ulica već nadležno odjeljenje za izdavanje dozvola.

Oni su podsjetili da je dokumentacija za izvođenje infrastrukturnog projekta obimna, te i sama lokalna samouprava mora da poštuje zakonsku proceduru.

“Svi diskovi sa projektima, koje su predali predstavnici Stranke pravde i pomirenja su bili prazni, a to dokazuje da je sve urađeno sa ciljem da se građani obmane zarad prikupljanja političkih poena pred izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Novac za asfaltiranje ulica gradska vlast bi rado prihvatila, jer već godinama unazad radi na brojnim projektima, koji su realizovani u interesu grada. Međutim, zakon mora da se poštuje, a u gradsku upravu nije stigla potrebna dokumentacija za izdavanje dozvole”, rekao je Hasanović, objašnjavajući šta je sve potrebno da se prikupi od dokumentacije da bi se jedna ulica asfaltirala.

Član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović rekao je da ni jedan dokument koji dokazuje da su sredstva za asfaltiranje ulica od strane opozicione SPP obezbijeđena nije stigao u Gradsku upravu, kao i da su zahtjevi poslati svim nadležnim institucijama od kojih nisu dobijeni odgovori.

“Mi nemamo nijednu potvrdu da su sredstva obezbeđena. Izašli bismo u susret svima koji žele da asfaltiraju, ali niste podnijeli potrebnu dokumentaciju. Nemamo potvrdu da su sredstva obezbijeđena, a nemate ni vi. Govorili ste prvo o 20 ulica, sada o 10. Prava istina je da nemate nikakva sredstva, niste ih nikada ni obezbijedili. Cilj vam nije bio da obezbijedite bolje uslove života građanima već da prikupite glasove, sve je bilo politička propaganda i akcija. Opština je otvorena za sve dobronamjerne”, rekao je Jusufović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsjetio je na prethodnu sjednicu Skupštine grada, kada su odbornici opozicije doveli 100 ljudi da ometaju rad Skupštine i umalo izazvali incident. On je rekao da su odbornici tada poslali samo lošu sliku iz Novog Pazara, a i na prošloj sjednici se govorilo o istim tačkama koje su na današnjem dnevnom redu.

“Gdje su vam danas ljudi, govorimo o istim tačkama, nema ljudi, naravno jer su izbori prošli. Htjeli ste samo da obmanate građane, evo dopisi svim ministarstvima, preduzećima, nema odgovora. Niste obezbedili sredstva, a mi ćemo se radovati svakom obezbijeđenom novcu za asfaltiranje ulica”, poručio je Biševac odbornicima opozicije.

 

Izvor: Sandžačke novine

13 KOMENTARA

  • Tako nesto po toj logici može vaš MUFTY FONDACI da uradi i niko na bijelom svijetu. A to da može da uzme pare od donacija navodno za Vakuf a da da saglasnost sebi da prebaci imovinu na MUFTY FONDACION
   Kada budete vi u Opstini radice te kako vam zakon nalaze ,
   Ako ste toliko naivni i slijepi procitaj zakonski kako se dijele i uplacuju i ko ih uplacuje i gde se odnose te pare
   Bit ce ti mozda jasno da si spao pod nagovor manipulacije jednog PREVARANTA .
   Ako ste sigurni da su sredstva uplacena Firmi za izvodzenje radova izvedite Dr te Firme na TV emisiju pa neka potvrdi vasu manipulaciju

   • pametnom je išaret dovoljno…ako hoćete da vidite da li ima para otidjite u Priboj…ulice su uradjene…

    • i niko od gradjana nije dao ni jednog eura….
     e tim i takvim ljudima koji znaju šta je emanet treba povjeriti na izborima
     i hoćemo…to sigurno

    • Mi ne cusmo nijednom tog Pribojskog Presednika Opstine da vam potvrdi vasu pricu, a to pametni moj razmisli malo sta sam napisao u komentaru raspitaj se kako se dodeljuju sredstva na koji nacin. Uostalom sto niste asvaltirali u Prijepolje ulica ima dosta a i na vlast je vasa partija Tandirko sa Srpskom listom oni bi vam dali saglasnost odmah . Zasto ne izadze taj Direktor Preduzeca za Puteve NP da vam potvrdi vasu pricu to vam je bar lahko imate Televiziju i radio

 1. Eto ponovo Sandjacke Novine dokazase da imaju svog Gospodara… Ovdje nema ni atoma Istrazivackog Novinarstva a ni objektivnog izvjestavanja….

 2. Stegla muka. Od straha cete vi poceti asvaltirati samo da ispadne da muftija laze. Ustvari muftija pobjedjuje kako god okrenete. Ili ce te vi asfaltirati ili muftijini, neko hoce. Muftijin cilj je bio asfaltiranje pa vi sad kontajte gdjeste.

  • TI SI FERIDE IZGLEDA U SPP-u OD JUĆE PA SASLUŠAJ ONE KOJI SU OD OSNIVANJA U BOŠNJAČKOJ KULTURNOJ ZAJEDNICI SANDŽAKA ČIJEG IMENA SE muamer ODREKO, A ODREKO SE KAPE , ODREKAO SE SARAJEVA JER MU JE VAŽNIJI BEOGRAD NEGO SARAJEVO ,IJAKO JE PRED IZ GOVORIO .T.J. REKAO SARAJEVO SARAJEVO BEOGRAD NIKAD,ODREKO SE I VERNIKA A PREŠAO SA MASONIMA DA SE DRUŽI, NAPOČETKU JE OBEĆAVAO DA SE BORI ZA DALJINSKI UPRAVLJAČ, KOJI JE U BEOGRADU I TOGA SE ODREKO , GOVORIO JE O AĆIF EFENDIJI PA SE I NJEGA ODREKO ,ODREKO SE I NAZIVA SANDŽAK , JEDNOM REČJU SVEGA SE ODREKO SAMO SE NE ODRIČE GLASOVA JER MU JE JASNO DA U POLITICI ODRŽAVAJU U ŽIVOTU. NAROD PAMTI I NIJE KRATKOG PAMĆENJA.
   NAROD VIDI LAŽI POLITIČARA NA POLITIČKOJ SCENI I VIDI DA SU IZMANIPULISANI. ZATO NAROD ODLAZI A POLITIČARI KOJI VREDE KOLIKA HIM JE POLITIČKA SNAGA U GLASOVIMA MORAJU SEBI POSTAVITI PITANJE ŠTA KADA NAROD SAZNA DA IH i suljo i rasim i muamer NA POLITIČKOM TRŽIŠTU PRODAJU I SANDŽAK IZDAJU ZARAD LIČNE KORISTI.
   NJIHOVA IMENA ČE SE OZNAČAVATI KAO PETOKOLONAŠKA.

   • Ako zelis da ti neko poveruje napisi neki argument!
    Ja mogu da te opovrgnem argumentima ali tebi nije cilj istina nego klevetanje.
    Pises da se Zukorlic odrekao Sarajeva a jedini on se trudi da se te veze ucvrste. Ne priznaje vašeg reisa iz Beogeada vec iz Sarajeva, zove u goste Kavazovica, ide kod njega i naša IZ je deo Rijaseta BiH…itd.
    Kazes da se odrekao muslimana a on im je (uz pomoc vjernika) napravio novu zgradu i vratio staru – Islamske Ustanove.
    Kazes da je zaboravio Aćif efendiju a on jedini svake godine organizuje dovu za Aćifa i druge šehide na Hadzetu…
    Itd.

 3. Ko se zalaze za Bosanski jezik?
  Ko je osnovao Bosnjacku akademiju?
  Ko je doveo univerzitet u Sandzaku?
  Ko je inicirao stvaranje Bosnjacke inteligencije?
  Ko se zalaze za prekogranicnu regiju Sanzdak?
  Ko je osnovao kuhinje za taj isti napaceni narod?
  Ko preko institucija IZ edukuje mlade ljude o bogobojaznsti i moralu?
  Ko protestuje protiv otvaranja kockarnica na svakom koraku?
  Ko upozorava na korupciju u gradskim institucijama gdje vec preko 29 godina vladaju jadovi?
  Ko je jednom objavljenom knjigom Drevna Bosna ucinio da se cak i Srbi sada izjasnjavaju kao Iliri?
  “Ona prica o slovenima nepije vise vode”
  Mogao bi jos ptanja postaviti ali mi dosadno da pisem.
  ” Bosnjacka elita se stvara uz Allahovu pomoc InshAllah. A Allah ce pomoci one koji su na Allahovom putu” “Amin”

Comments are closed.