Kvalifikacije za LŠ: “Đavoli sigurni, minimalac Lacija, Kazahstanci se ne šale

Svih pet pobeda domaćih ekipa u prvim mečevima plej-ofa za Ligu šampiona.

Mančester Junajted je pobedio Briž 3:1, a gol koji bi “đavolima” trebalo da je osigurao plasman u evro elitu delo je Belgijanca Maruna Felainima u poslednjim trenucima susreta.

Lacio je golom Keite na “Olimpiku” stekao minimalnu prenost protiv Bajera, dok je Alžirac Slimani u finišu susreta doneo pobedu Sportingu protiv ruskog CSKA.

Kazahstanska Astana, u prethodna dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, se provukla kroz “iglene uši” protiv Maribora i Helsinkija, a sada je na korak do evro elite. U prvom meču, na svom terenu, ekipa za koju igra zlatni srpski omladinac Nemanja Maksimović, pobedila je APOEL 1:0. Strelac jedinog gola na meču bio je Džoldžiev u 17. minutu. Gosti su imalim više loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da savladaju Srbina Erića, na golu Astane. Maksimović je odigrao svih 90 minuta za domaće.

Posle 90 minuta bitke u Borisovu, raduju se domaći. Beloruski šampiona BATE pobedio je Partizan 1:0 u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Rezultatom mogu da budu zadovoljni i jedni i drugi. Domaćin jer je stekao lepu prednost, a crno-beli jer su izgubili samo sa golom razlike iako su celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje posle isključenja Marka Jevtovića.

Rezultati:

Astana (Kaz) – APOEL (Kip) 1:0 (Džoldžiev 17)
BATE Borisov (Bel) – Partizan (Srb) 1:0 (Gordejčuk 75)
Lacio (Italija) – Bajer Leverkuzen (Nem) 1:0 (Keita 77)
Mančester Junajted (Eng) – Briž (Bel) 3:1 (Depaj 13, 43, Felaini 90+4 – Kerik autogol 8)
Sporting (Por) – CSKA (Rus) 2:1 (Gutijerez 12, Slimani 82 – Dumbija 40)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO