Naslovna Featured Istaknuto Kuvarica Buda umrla u 91.godini

Kuvarica Buda umrla u 91.godini

Novopazarka Budimirka Buda Mladenović, legendarna kuvarica restoran motela Sopoćani umrla je u 91.godini. Sahranjena je danas u rodnom selu Doliće.

Ostaće poznata kao neumorna, dobra žena i pre svega vrhunska kuvarica koja je kuvala brojnim političarima, državnicima i svim gostima koji su posetili pomenuti restoran.

Najviše je volela da pominje kako je za Tita pripremila teletinu koja je kasnije dobila ime Titova teletina.

“Često su mi tražili da spremim istu i za druge ali sam volela da kažem da ću je spremiti kad Tito bude opet došao” – ispričala je Buda prošle godine kada smo je poslednji put snimili.

Buda se tada prisetila kako je počela da radi.

“Nisam to želela. Plakala sam noć pred dolazak na posao i rekla sam majci da ne bih da radim u restoranu jer se zna šta se priča o devojkama koje rade po restoranima i kafanama. Al’ eto, ostah sve ove godine i to pre svega zbog ljubavi prema ovom poslu” – prosećala se Buda.

Najpoznatije su bile njene pogače, proje ali i čuvena teletina na žaru-tambal.

Svi su dolazili u restoran motela Sopoćani a poslednji od javnih ličnosti bio je Čedomir Jovanović koji je sredinom novembra posetio ovaj restoran i uživao u Budinim specijalitetima čime se pohvalio na svom Fejsbuku.

Grad Novi Pazar i njegovi stanovnici izgubili su jednog od najboljih ambasadora ali će Buda ostati u oričama i srcima svih koji su je poznavali ili bar jednom uživali u njenim specijalitetima.

 

Podeli

Exit mobile version