Naslovna Sandžak Novi Pazar Kuvajt pomaže u Ramazanu

Kuvajt pomaže u Ramazanu

Ambasada Kuvajta, u okviru projekta ramazanskog juftara za 1435. Hidžretsku, odnosno 2014.godinu, obezbedila je pakete humanitarne pomoći za 73 porodice slabijeg materijalnog stanja u Novom Pazaru.

U prisustvu ambasadora Kuvajta, Jusufa Abdulsamada, predstavnika Gradske uprave Novog Pazara, i lokalne humanitarne organizacije ”Otvorena ruka”, pomoć korisnicima uručena je prvog dana Ramazana u foajeu Kulturnog centra.

”Kuvajt je zemlja koja nam je dala jednu veliku donaciju za uređenje i rešavanje problema vodosnabdevanja”, rekao je, prilikom podele humanitarnih paketa, pomoćnik gradonasčelnika, Fezija Murić. On je izrazio posebno zadovoljstvo prisustvom ambasadora te prijateljske zemlje, koja na ovaj način pokazuje da želi da porodicma slabijeg materijalnog stanja pomogde da otpočnu ovaj mesec Ramazana prijatnije.

Najlepše ramazanske želje uputio je i lično kuvajtski ambasador, Jusuf Abdulsamad, koji je prvi dan Ramazana proveo u Novom Pazaru i Sandžaku.

‘’Čast mi je da budem sa vama, prvog dana Ramazana u Sandžaku, u Novom Pazaru. Molim Alaha da nam pomogne da postimo, činimo dobra dela, činimo ibadet. Danas delimo ramazanske pakete preko države Kuvajt, preciznije, preko kuvajtske organizacije Bejtu Zekaa. Poznato je da u Kuvajtu ima dosta humanih ljudi koji pomažu svima u svetu. Mi pričamo danas o projektu Ramazanskih paketa. Izabrali smo da i grad Novi Pazar bude deo tog projekta. Molim Alaha da nagradi humane ljude iz Kuvajta koji su pomogli, kao i korisnike ovih humanitarnih paketa’’, rekao je ambassador Kuvajta , Jusuf Abdulsamad.

Za novoosnovanu organizaciju ”Otvorena ruka”, ovo je prva u nizu budućih humanitarnih akcija.

Udruženje ”Otvorena ruka” je u mesecu ramazanu sprovelo prvru akciju, koja je planirana za ovaj mesec a to je kontak sa Ambasadom Kuvajta i država je izašla u susret. Prepoznala u nama jedno udruženje koje može da izvede ovakvu akciju u mesecu Ramazanu’’, reako je predsednik UO humanitarne organizacije ‘’Otvorena ruka’’, Muamer Delimeđac.

S.Lj.

Exit mobile version