Kurti prvo suspendovao televiziju, pa napao novinare na konferenciji za štampu

FOTO TANJUG/ MILOSŠ MILIVOJEVIC PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je napao novinare zbog pitanja koja su mu postavljali.

Samo dan nakon što je televiziji Kljan Kosova ukinuta dozvola za emitovanje programa, Kurti je govorio o slobodi medija i tražio novinarima koja pitanja bi trebalo da mu postavljaju, prenosi prištinska Demokracija.

Na pitanje novinara da li će trojica uhapšenih pripadnika tzv. Kosovske policije biti oslobođena ukoliko oslobodi Miluna Milenkovića Luneta, Kurti je rekao novinaru da “ne govori u ime Beograda”.

“Lune nije postao zločinac 26. ili 29. maja. On ima debeli dosije kršenja zakona. Istina je da je hapšenje Luneta uspaničilo sve zločince, ne mogu da zamisle da on može da bude uhapšen, nisu verovali”, rekao je Kurti.

On je od novinara tražio da postavljaju po jedno pitanje.

“Mi vam dajemo mikrofon za jedno ili dva pitanja, a ne za 4-5 i nema potrebe da bude toliko dugo jer ovo nije intervju. Molim vas ne prekidajte me, strpljivo vas slušam. Završiću govor. Mogu li?”, rekao je Kurti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO