KURIR O TUTINSKOM ŠEFU POLICIJE: ŠEF POLICIJE BOGATAŠ: Šerife iz Tutina, odakle ti lova? FOTO

Načelnik Policijske stanice Tutin Nermin Zećirović (36) jedan je od najbogatijih žitelja svoje opštine, iako je zaposlen u državnoj službi i ima prosečna primanja, koja ne bi trebalo da budu viša od 70.000 dinara mesečno.
U svojoj imovinskoj karti, prema saznanjima Kurira, ima nekoliko nekretnina, čitavo imanje u selu Dubovo, kao i više skupocenih vozila. Upravo zbog kapitala koji poseduje našao se pod lupom bezbednosnih službi, jer je bilo očigledno da je sav taj imetak teško mogao da stekne sa nepunih 40 godina i samo službovanjem u policiji.
Osam automobila
– U novoizgrađenoj višespratnici u centru grada vlasnik je čitavog sprata od 350 m2. To je dobio na poklon od investitora Emina E., koga je obezbeđivao jer je gradio bez dozvole. Na isti način je profitirao i od još nekoliko investitora, a gradnja na pojedinim objektima koje je čak i tužilaštvo zabranjivalo neometano je nastavljena – kaže Kurirov sagovornik iz bezbednosne službe.
Pohlepa i megalomanija Zećirovića najbolje se ogledaju u tome što mu je, pored svih tih nekretnina i kvadrata, bila potrebna i vikendica sa okolnim imanjem u selu Dubovo kod Tutina.

– Imanje površine 4,5 hektara, s kućom i propratnim objektima, dečjim igralištem i bazenom, procenjuje se na pola miliona evra – dodaje naš izvor.
Koliko ne pokušava da sakrije svoje bogatstvo i moć, pokazuje i njegov vozni park, koji se čak potrudio da registruje tako da što bolje bode oči. Brojevi na tablicama, poput „001“, „002“ i naravno „007“, bili su neizostavni.

– Prema operativnim saznanjima, Zećirović poseduje osam automobila, među kojima su dva „pasata“, „audi a6“, BMW, „golf 7“.
Pretio kolegama
Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru ni juče nije prosledilo odgovore Kuriru o broju krivičnih prijava podnetih protiv Zećirovića. Redakciji su se nakon teksta o bahatom policajcu javili podnosioci prijava.

– Radni vek, 31 godinu, proveo sam u policiji i nisam stekao ništa. Radio sam uvek i samo za ovu državu i čuvao zakon. Od Zećirovića sam dobijao disciplinske prijave jer nisam hteo da se priklonim njegovim klanu, zbog čega sam još u junu 2015. podneo prijavu tužilaštvu zbog zlostavljanja na radu. Do danas nisam dao izjavu – kazao je za Kurir penzionisani policajac Sulejman Hadžić.
Savko Kurtović kaže da više od pola godine čeka da ga neko iz tužilaštva pozove.

– Nekoliko puta mi je pretio, psovao, pa sam prijavu podneouuu zbog ugrožavanja sigurnosti, ali do danas ne znam šta je s njom bilo – kaže taj Tutinac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO