Kumanovo: Poginulo pet policajaca

Kumanovo — Pet policajaca je poginulo u sukobima sa teroristima u Kumanovu, a 30 povređeno. Ima mrtvih i među napadačima

Ove podatke je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio portparol makedonske policije Ivo Kotevski.

On je dodao da akcija policije još nije završena.

Makedonski mediji su javili da je nešto posle 21 sat završena policijska akcija u Kumanovu i da je posljednja grupa terorista koja je pružala otpor je eleminisana,

Reporter B92 koji se nalazi u Kumanovu, javio je da su pucnji i rafali oko 18 sati utihnuli da bi ubrzo ponovo došlo da žestokog sukoba između policije i naoružane grupe terorista. Sada je ponovo mirno i pucnji i detonacije se više ne čuju.

Agencija MIA javila je da je u 21.30 časova u Kumanovu mirno, da su ulice puste, a građani u svojim domovima.

Policija je držala opkoljeno naselje Divo gde su se krili teroristi. Prema dostupnim informacijam policija je eleminisala i poslednju grupu terorista koja se krila u opkoljenom naselju.

Makedonski MUP je za večeras najavio vanrednu konferenciju za novinare.

Iz naselje Divo policija je evakuisala stanovnike.

Reporter B92 javlja da je jedan od terorista pokušao da pobegne tako što se ubacio u grupu stanovnika koja je trebalo da bude evakuisana. Ipak, oni su prepoznali da se ne radi o meštaninu, posle čega je on pobegao.

Ranije danas, skopska televizija Sitel, bliska makedonskim vlastima, javlja da je akcija u Kumanovu završena.

Kista “Večer” je preneo da je nešto posle 18 sati završena policijska akcija u Kumanovu, kao i da su se poslednjih tridesetak terorista koji su se nalazili u privatnimm kućama, predali.

Policijska vozila se, naveo je ovaj dnevnik, povlače iz sela oko Kumanova.

Tridesetak terorista se predalo policiji. Oni su, kako se navodi, izlazili sa belim čaršavima iz kuća u kojima su se krili.

List navodi da je MUP potvrdio da je teroristička grupa eliminisana i neutralizovana.

Nije, međuitm, poznat broj terorista koji su se našli u rukama policije, ali se nezvanično pominje cifra od preko 25.

Opisujući situaciju, list piše da se obruč oko terorista stezao sistematski, korak po korak, a u prilog tome su išle i uske ulice, a predali su se kada su ostali bez municije i mogućnosti za bekstvo.

“Oko 18.45 sati i detonacije su prestale, a Kumanovom se ubrzo proširila informacija da su teroristi živi i u rukama policajaca”, navodi “Večer”.

Makedonska televizija Alfa je javila je da se oko 30 naoružanih terorista predalo policiji, a nekoliko minuta kasnije i da je razbijena teroristička grupa.

Zvanične potvrde ove informacije nema.

Reoporter B92 sa lica mesta javlja da se u gradu i dalje čuju pucnji.

Na severu Makedonije od jutros je ratno stanje. Jake policijske snage su u akciji protiv veće naoružane grupe u Kumanovu, u delu u kome živi albansko stanovništvo.

Policijska akcija u Kumanovu je preduzeta kako bi se razbila velika naoružana teroristička grupa koja je planirala napade na državne institucije, rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Kotevski na vanrednoj konferenciji za štampu povodom akcije snaga bezbednosti koja se od jutros sprovodi u Kumanovu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO