Naslovna Featured Istaknuto Kučević: Povećati ulaganja za zdravstvo u Tutinu, Novom Pazaru i Sjenici

Kučević: Povećati ulaganja za zdravstvo u Tutinu, Novom Pazaru i Sjenici

kucevic:-povecati-ulaganja-za-zdravstvo-u-tutinu,-novom-pazaru-i-sjenici

BEOGRAD – Poslanica Selma Kučević iz poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka zatražila je danas veća ulaganja u zdravstvo u gradovima i opštinama koje su pretrpele velike posledice epidemije korona virusa, kao što su Tutin, Novi Pazar, Sjenica, Nova Varoš i Prijepolje.

U raspravi o rebalansu budžeta za 2020. u Skupštini Srbije, Kučević je navela da je kancelarija za ljudska i manjinska prava, koja je prestala da postoji uvođenjem Ministarstva za ljudska prava, uputila obaveštenje da će sredstva za stalni rad nacionalnih saveta nacionalnih manjina biti smanjena za 20 odsto.

Navela je da su ukupna sredstva za rad 22 saveta nacionalnih manjina petina jednog procenta budžeta države i predložila da se za rad saveta odvoji dvostruko više sredstava nego što je prvobitno bilo planirano.

Rekla je da su nacionalni saveti nacionalnih manjina ustavna kategorija i da rebalans budžeta ne treba da zadire u prava nacionalnih manjina.

Navela je da je Koordinacionom telu za Preševo, Bujanovac i Medveđu “oduzeto” 20 odsto od budžeta iz dela iz kojeg se finansiraju kapitalni projekti.

“Neophodno je da se što pre ovim opštinama vrate sredstva kako bi mogle da završe osnovne egzistencijalne projekte”, rekla je Kučević i pozvala poslanike da podrže predloge te poslaničke grupe za koje kaže da su na dobrobiti svih građana Srbije.

indeksonline.rs

Exit mobile version