Naslovna Featured Istaknuto Krizni štab zaseda sutra u 12 sati! I ovo će biti na...

Krizni štab zaseda sutra u 12 sati! I ovo će biti na dnevnom redu a važno je za roditelje đaka

krizni-stab-zaseda-sutra-u-12-sati!-i-ovo-ce-biti-na-dnevnom-redu-a-vazno-je-za-roditelje-djaka

Zbog alarmantne situacije u vezi s brojem novozaraženih korona virusom, Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korone održaće sednicu sutra u 12 časova.

Podsetimo, Srbija je juče oborila crni rekord jer je registrovano čak 2.412 novozaraženih, od toga samo u Beogradu više od 1.000.

Premijerka Ana Brnabić rekla je juče da zatvaranja škola neće biti, a ministar prosvete Branko Ružić kazao je da će se na Kriznom štabu razmatrati i predlog da se deci produži jesenji zimski raspust koji ove godine traje do 11. do 15. novembra.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da se ozbiljno razmišlja da se produži jesenji raspust za osnovce, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji.

Kon je za TV Pink naglasio da je sistem napravljen tako da škole ne moraju da se isključuju, ali da ima slisla dati duži “predah”, kada je već planiran jesenji raspust. “U školama su još uvek pojedinačni slučajevi zaražanjavanja, bilo je tri klastera u srednjim školama u Beogradu. Prošle nedelje bilo je zaraženih u 61 srednjoj školi i 57 osnovnih. To je dva i po puta veći broj zaraženih od nedelje koja joj je prethodila i povećavaće se i dalje. O produženju raspusta možemo da razmišljamo i kombinujemo sa drugim merama”, rekao je Kon. Naglasio je da je važan i gradski prevoz u Beogradu i da njega treba rasteretiti.

U ovom trenutku nije poznato da li će biti uvođenja novih mera za suzbijanje širenja korona virusa. Član Kriznog štaba Branislav Tiodrović rekao je danas da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi. Epidemiolog i član štaba Predrag Kon rekao da se epidemiološka situacija pogoršava i da iz nepovoljne prelazi u vanrednu, te da treba izbegavti masovne skupove i rizične kontakte.

Izvor i foto: Kurir.rs

Exit mobile version