Naslovna Featured Istaknuto KRIZNI ŠTAB TRAŽI DA SE UVEDE NOVA MERA!

KRIZNI ŠTAB TRAŽI DA SE UVEDE NOVA MERA!

krizni-stab-trazi-da-se-uvede-nova-mera!

Medicinski deo Kriznog štaba postavio novi zahtev.

Imunolog Srđa Jankovića kaže da je medicinski deo Kriznog štaba tražio obustavu letova iz Britanije i ka njoj, a kada će to biti sprovedeno zavisi od drugih pitanja.

Govoreći o obustavljanju letova iz Velike Britanije, on je rekao da zahtev medicinskog dela štaba jeste da se oni obustave, a da to zavisi od drugih pitanja, kao i da je premijerka rekla da treba razmotriti i naše međunarodne ugovorne obaveze i da će onda državni organi reagovati.

“Medicinski deo štaba je to već tražio”, dodao je. On je za N1 podsetio i da su “najbitnije mere na snazi mesecima i nedovoljno se pominju”.

Otkriće novog soja korona virusa u Velikoj Britaniji i njegovo brzo širenje, uplašilo je brojne zemlje Evrope, koje su već u nedelju preduzele određene mere i donele odluke o privremenoj suspenziji aviosaobraćaja sa Ostrvom.

Britanski ministar zdravlja Met Henkok rekao je u nedelju da je novi soj koronavirusa “van kontrole”, pravdajući zatvaranje Londona i dela Engleske koje bi moglo da potraje dok se ne vakciniše stanovništvo.

Konzervativna vlada Borisa Džonsona u subotu uveče je proglasila karantin za London, kao i za jugoistok i deo istoka Engleske, primoravši više od 16 miliona stanovnika da budu kod kuće i odustanu od druženja za Božić.

Zatvorene su sve radnje koje ne prodaju hranu i osnovne životne namirnice i zabranjeno je putovanje van tih zona za koje je proglašen najviši stepen uzbune, bilo u druge delove Britanije, bilo u inostranstvo.

Izvor: Tanjug, Mondo

Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Exit mobile version