Krivić: Abazoviću je, kao sarajevskom studentu, bilo bolje da je ugasio rotacije, a upalio mozak!

Današnjom, nakon njegovog izvinjenja očigledno nesmotrenom, ali šokantnom izjavom u Potočarima da “genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima”, Dritan Abazović nas je podsjetio da još postoje oni koji ne shvataju težinu i suštinu ovog krivičnog djela, poručio je Anis Krivić, član Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH).

– Pogotovo je to zabrinjavajuće ukoliko se radi o premijeru susjedne države, mladom čovjeku, koji je završio političke nauke na Univerzitetu u Sarajevu.

Bez osnovnog i upornog potenciranja istine o genocidu, presude za isti, te historijskoj činjenici da je genocidom trebao biti fizički uništen cijeli jedan narod (Bošnjaci) i jedna vjera (muslimani),ne može se shvatiti ni naša osjetljivost na nepoznavanje ili nepriznavanje svega toga.

Genocid nad Bošnjacima je počinjen kao planska posljedica jedne ideologije, jedne politike i jedne krvave agresorske vojske sa presuđenim ratnim zločincima na čelu.

Dritan Abazović je danas, dočekan maksimalno dobronamjerno, ali je očigledno došao bez napisanog i historijski utemeljenog i na presudama zasnovanog govora. Njegovu želju da se pokloni žrtvama, pretvorio je u nenamjernu, ali svakako nedopustivu i nepotrebnu uvredu.

Poruka za njega je jasna: dobro je da ste odmah zatražili oprost zbog nejasno izrečene misli, dobro je što ste eksplicitno napisali da se dogodio genocid nad Bošnjacima, ali kada dolazite u Srebrenicu, ugasite rotacije i upalite mozak – navodi se u reakciji Anisa Krivića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO