Naslovna Featured Istaknuto Kreativno Reintegracija leto u Novom Pazaru

Kreativno Reintegracija leto u Novom Pazaru

kreativno-reintegracija-leto-u-novom-pazaru

NOVI PAZAR – U Novom Pazaru tokom leta traje manifestacija „Kreativno leto“ organizovana u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.
U okviru ove manifestacije naši najmlađi sugrađani imali su priliku da prisustvuju radionicama i izložbama dečijeg stvaralaštva ali i da nauče nešto novo.

U gradskom parku organizovana je manifestacija „Zaboravljena knjiga“ uz javno čitanje spisateljica Suade Hodžić i Aide Nuhambašić gde su deci i mladima predstavljeni neki od najpoznatijih odlomka iz čuvenih dela domaće dečije književnosti uz razgovor o lepoti čitanja i veličini pisane reči.
A Dobrosusedski klub Novi Pazar ugostio je slikarku Aidu Camović koja je okupljenima predstavila svoje stvaralaštvo uz razgovor o procesu stvaranja umetničkog dela. Izložbu je pratio divni zvuk violine Ene Čavić, a okupljeni mališani imali su priliku da u svom gradu prošire kulturna znanja i upoznaju lokalne umetnice.

„Kreativno Reintegracija leto“ predstavlja deo aktivnosti namenjenih deci i mladima u okviru projekta “Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji” finansiranog od strane Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke.

Nastavak manifestacija planiran je i za septembar, a sada nam predstoji izložba „Vršnjački medijatori“ koja će biti organizovana u Centru za decu i mlade „Duga“ (Kompleks Jezero bb, Novi Pazar) u nedelju, 29.08.2021. godine od 18 časova i mogu je posetiti svi zainteresovani.

Projekat je finansiran sredstvima Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) – nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje naredne dve godine.

Nosilac projekta je Arbeiter-Samariter-Bund (ASB Serbia), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak.

Exit mobile version