Kraljica sevdaha Hanka Paldum u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Povodom gostovanja u ramazanskom program Radio televiziije Novi Pazar, u ovom gradu poslednja dva dana boravi poznata bosansko-hercegovačka pevačica Hanka Paldum. Sa njom u delegaciji je i doktor Semir Hrvo, koji je prošle godine bio u novopazarskoj bolnici kao pomoć lekarima u lečenju pacijenata inficiranih korona virusom.

Njima je dobrodošlicu u naš grad poželeo i gradonačelnik Nihat Biševac. Biševac je još jednom zahvalio svim lekarima što su rizikujući svoje živote pomogli Novom Pazaru kada je to bilo najpotrebnije.

Hanka Paldum je posle pet godina u Novom Pazaru i kako kaže uvek se raduje dolasku u naš grad posebno tokom meseca ramazana, kada je atmosfera posebna. Ona je zahvalila gradonačelniku Nihatu Biševcu, menadžmentu Radio televizije Novi Pazar, ali i svim Novopazarcima na gostoprimstvu.

“U danima našeg svetog meseca Ramazana oseća se posebna atmosfera u Novm Pazaru . Nerado putujem za vreme ramazana, ali na poziv da budem gost televizije Novi Pazar od srca sam se odazvala i zaista sam se obradovala dolasku u ovaj grad. Prilično je dosta godina prošlo prilikom mog poslednjeg nastupa ovde u Novom Pazaru na trgu kada smo Šaban Burhan, Aziz Alili, Muharem Serbezovski i ja imali jedan predivan nastup. Poziv Radio televizije Novi Pazar nisam mogla da odbijem. Juče sam u Novom Pazaru osetila pravu ramazansku atmosferu, da sam poželela da ostanem ovde do kraja meseca posta”, rekla je Paldum.

Doktor Kliničkog centra u Sarajevu dr Semir Hrvo obišao je svoje kolege u ovom gradu, sa kojima je prošle godine radio u novopazaraskoj bolnici. Kaže da su to prijateljstva koja traju zauvek i srećan je što je sada situacija mnogo mirnije. Ovo je njegov drugi dolazak u Novi Pazar. Hrvo je zahvalio gradonačelniku Nihatu Biševcu I na povelji, koja je uručena povom Dana grada instituciji iz koje dolazi.

“Prvi dolazak je bio više humanitarnog karaktera kada smo dolazili pomoći kolegama I ljudima, koji tada oboleli od covid-a 19. U ovakvoj situaciji sada je mnogo drugačije I lepše pogotovu u mesecu ramazanu kada je poseban osećaj iftara i sehura ovde u Novom Pazaru. Sada kada je manji broj obolelih imamo više vremena da razgovaramo, da se družimo I vrlo je prijatno biti Pazarski gost”, rekao je Hrvo.

Prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac je zahvalio gostima što su došli u naš grad u ovim mubarek danima.

“Zahvaljujem gostima Hanki Paludum, arhitekti Ajdinu Mecanu i doktoru Semiru Hrvu, koji su nam ulepšali ove mubarek dane, razgovarali smo o situaciji u Sarajevu I Novom Pazaru. Dr Hrvo je bio u delegaciji koja je nekoliko dana boravila u Novom Pazaru prošle godine kao pomoć novopazarskim lekarima. Mi smo u znak zahvalnosti uručili najveće priznanje ustanovama u Bosni I Hercegovini, ali i Srbiji, koji su nam pomogli u najtežim trenucima”, rekao je Biševac.

Hanka Paldum biće gost trenutno najgledanijeg noćnog ramazanskog programa Radio televizije Novi Pazar u ponedeljak. Njeni domaćini biće voditelji Senada Kalić i Fehim Karišik. Program počinje od 23h.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO