Krajem maja nedelja popusta u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Novopazarski privrednici, predstavnici turističkih organizacija i lokalne samouprave dogovorili su se danas da poslednja nedelja u maju bude “nedelja popusta”.

Visinu popusta će individualno odredjivati svaki privrednik za svoj objekat, a cilj je da u akciji učestvuje kompletna privreda tog grada, od ugostitelja do prodavnica, butika i trafika.

Predsednik Udruženja ugostitelja Sandžaka Senad Koničanin očekuje da će se na taj način povećati broj gostiju i kupaca i tako povećati turistički potencijal tog dela Srbije.

“Nekada je nedeljom i utorkom ovde dolazilo više od 100 autobusa kupaca, a sada zaluta jedan ili dva. Ovom nedeljom popusta očekujemo da sve krene na bolje”, rekao je Koničanin.

Direktor Turističke organizacije Novog Pazara Dejan Belojica rekao je novinarima da je cilj njihove inicijative da što više gostiju i turista iz Srbije i regije poseti taj grad.

“Promovisaćemo ovu nedelju popusta van Novog Pazara narednih dana, a sama aktivnost je poslednja nedelja u maju. Ako sve bude kako treba, ova nedelja popusta će biti svake poslednje u mesecu”, rekao je on.

Belojica očekuje da će nakon smirivanja pandemije korona virusa doći do “privrednog buma” i da Novi Pazar treba da zauzme poziciju.

Zamenik gradonačelnika Igor Novović veruje da će ta akcija imati dvostruki efekat i da će se pozitivno odraziti na privredu i turizam Novog Pazara.

“Ovaj grad je godinama unazad bio poznat kao trgovački centar. Situacija sa pandemijom je smanjila taj potencijal i ovim pokušavamo to da vratimo i da naša privreda stane na noge”, rekao je Novović.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO