Kraj muka za meštane pored Trnavnice i Jošanice kreće ukorićavanje ove dve reke!

Novi Pazar – Novi Pazar će uz pomoć sredstava Svetske banke dugoročno rešiti problem poplava. Biće ukorićene reke Raška, Trnavica i Jošanica. Članovi radne grupe u gradskoj upravi održali su sastanak i kažu da će učiniti sve, kako bi potrebna dokumentacija bila spremna za realizaciju tog kapitalnog projekta.

Meštani pored reka Trnavica, Jošanica, a i jednog dela Raške su već godinama ugroženi od poplava. Kako se majski scenario od pre nekoliko godina, kada je vodena bujica odnela više stotina domaćinstava, više ne bi ponovio, lokalna vlast već godinama radi na sprečavanju poplava. Izgrađene su brane, koje su Novi Pazar već nekoliko puta spasile izlivanja reka, a u narednom periodu ovaj problem biće dugoročno rešen ukorićavanjem tih bujičnih reka, te će građani biti bezbedni i neće stahovati nakon obilnijih kiša.

Koordinator realizilazije ovog projekta i pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanin je održao sastanak sa članovima radne grupe , koji su zaduženi da sve obzbede, kako bi projekat što uspešnije bio realizovan.

Za realizaciju ovog projekta, od sredstava Svetske banke biće izdvojeno više od 2 miliona evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO