Kragujevac i Novi Pazar šire saradnju

Grad Kragujevac i Novi Pazar imaju velike mogućnosti da dugogodišnju saradnju u oblasti kulture i sporta prošire i u oblasti privrede i ekonomije.

Kragujevac

To je rečeno na prijemu koji je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima organizovao za delegaciju Novog Pazara.

Predstavnici lokalnih samouprava dva grada izrazili su spremnost da uspostave bliže ekonomske veze, uz ocenu da postoje velike mogućnosti, kroz povezivanje privrednika oba regiona, ali i inostranih investitora.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je, u susretu sa pomoćnikom gradonačelnika Novog Pazara Farukom Suljevićem, pozdravio prvi korak i uspostavljanje saradnje u organizovanju sajamskih manifestacija.

Naglasio je da je veoma značajno i što Novi Pazar ima dobre kontakte sa privrednicima iz Turske koji su posebno zainteresovani za investiranje u našem regionu.

Novi Pazar je zainteresovan za unapređenje privredne saradnje i mogućnost dovođenja inostranih investitora.

Cilj ulaganja je poboljšanje ekonomske situacije u tom gradu i otvaranje novih radnih mesta za građane.

”Želimo da iskoristimo potencijale za privrednu saradnju, da predstavimo naše privrednike u Kragujevcu i obrnuto, dovedemo neke od investitora iz zemalja u okruženju koji će da ulažu u našu privredu i otvaranje novih radnih mesta, za dobrobit građana oba grada”, rekao je novinarima pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević.

On je dodao da ”od Kragujevca možemo mnogo da naučimo i očekujemo pomoć lokalne samouprave, kroz savete i upute, posebno u oblasti ulaganja kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora”.

[tube] https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1GCBKw1tRrs [/tube]

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO