KOVID KOLUMNA: “Sandžak do vijeka”

I manji problemi, a kamo li ova pošast koja hara čitavim dunjalukom bivali su razlog žestokim političkim obračunima u Sandzaku.
Više je nego evidentno da je ova velika sandžačka tragedija dobra prilika da se ponovo odopaju ratničke sjekire i krene brat na brata zaboravljajući istine Kur’ana; “da sve sto nas je zadesilo nije nas moglo mimoići.”


Dok s jedne strane preživljavamo tugu za gubitkom naših najdražih i brigu za našim bolesnim, sa druge strane nas oduševljava
humanost i pomoć koja pristiže sa svih strana.


Sada kada nam najviše treba jedinstvo dove i zahvala na pomoći onima koji hoće da znaju da je njihova pomoć došla u prave ruke.
Mnogi koriste ovu situaciju za politička podkusurivanja stvarajući sliku “sandzackih rogova u vreći.”


Mnogi na društvenim mrežama spekulisu o broju umrlih, neki se takmiče ko će negativniju sliku pustiti u etar, do onih koji bi prizvalinjos više zaraze, samo da izadje da su u pravu.
Postavlja se pitanje, kome je stalo da diže tenzije u Sandzaku, stvara ambijent panike i straha, beznadje već zaraženih ili onih koji će se eventualno zaraziti?
Zašto je žeđ za političkom dominacijom jača od problema naših ljudi u svim sandžačkim opštinama?
Da li je gubitak na posljednjim izborima vatra osete koja je tinjala u nečijim prsima?
Odgovore na pitanje daće nam istorija i pokazati da li je bilo preče previjati sandžake rane dobijene Covidom 19, sa kojom se i jači sistemi teško nose ili koristiti tragediju za svoje sitne političke šićare.


Neka se Allah smiluje dušama umrlih, podari sabur njihovim porodicama, a nama živima popravi stanje!
Sandžak do vijeka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO