Kostić: Protiv Dunava da ispravimo greške (sreda, 18.00)

Trener košarkaša Novog Pazara Darko Kostić rekao je danas da ne beži od uloge favorita u predstojećem meču protiv Dunava, ali da njegovi igrači na domaćem terenu moraju da isprave greške iz prethodnih utakmica.

“To je respektabilan sastav u kojem su i dalje Aleksandar Miljković, Vuk Malidžan, Dušan Juzbašić i Marko Grković, uz momke pristigle mahom iz Partizana, koji koriste šansu da se razigraju. Mi se pitamo, ali ne smemo da pravimo greške poput onih u porazu u Užicu ili kao protiv Vršca na našem terenu, kada smo umalo ispustili veliko vođstvo,”, rekao je Kostić.

U odnosu na prethodni meč sa Slobodom u Užicu, Novi Pazar će biti jači za beka iz SAD Kevina Vera.

Dunav je u seriji od pet poraza u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), dok je Pazar dobio samo jednu od poslednjih pet utakmica u prvenstvu.

Uoči osmog kola, Novi Pazar je u grupi timova plasiranih između 10. i 13. mesta na tabeli KLS sa tri pobede i četiri poraza, dok Dunav sa skorom 1/6 ima najslabiji učinak od 16 klubova u elitnom takmičenju.

“Moramo da igramo svih 40 minuta. Nijednog momenta ne smemo da ih potcenimo. Najviše me plaši rasterećenost rivala jer ekipe tada obično ubacuju u visokim procentima. Pozivam publiku da dođe u što većem broju. Potrebni su nam i daju nam ‘vetar u leđa’, s obzirom da još uvek nismo na željenom nivou”, ocenio je Kostić.

Novi Pazar i Dunav igraju u sredu od 18 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO