Naslovna Featured Istaknuto Kostić: Konačno kompletni, stigao i Majstorović

Kostić: Konačno kompletni, stigao i Majstorović

kostic:-konacno-kompletni,-stigao-i-majstorovic

Trener košarkaša Novog Pazara Darko Kostić rekao je da su njegovi igrači dobro radili tokom pripremnog perioda, ali da na startu takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) sigurno neće biti na svom maksimumu.

“Dobro smo radili, ali neke okolnosti nisu nam išle na ruku. Ni u jednom trenutku tokom priprema nismo bili kompletni, ali dolaskom Dušana Majstorovića stvari se menjaju. Fizički smo dosta napredovali. Ostaje da se uigramo, ali ne sumnjam da ćemo iz kola u kolo biti bolji. Treba strpljenja, a imamo ozbiljan potencijal”, rekao je Kostić.

On je dodao da je bek iz SAD Kevin Ver nedavno stigao i da je zamenio sunarodnika Ostina Poupa, koji se nije snašao, kao i da je krilnog igrača Fahrudina Manjgafića mučila povreda.

Pazarce je danas pojačao doskorašnji bek i nisko krilo Dunava iz Starih Banovaca Dušan Majstorović, u ekipi je ponovo centar i dugogodišnji kapiten Asmir Numanović.

Novi Pazar u prvom kolu KLS gostuje Radničkom iz Kragujevca, a taj meč u Hali Jezero zakazan je za nedelju od 16.30.

“Verujem da ćemo imati dovoljno vremena da spremimo prvu utakmicu. Oni su promenili neke igrače, ali tu je i dalje osovina koju čine plejmejker Filip Dumić i centar Raško Katić. Pridružio im se i Marko Ilić, naše bivše krilo. Doneće im čvrstinu. Ako budemo pametni, imamo šansu. Idemo na pobedu”, naveo je Kostić.

Pojačanje Novog Pazara Kevin Ver, koji je bio je NCAA šampion sa Lujvilom 2013. godine, u Evropi je nastupao u Velikoj Britaniji, Finskoj, Grčkoj i Češkoj, a poslednji angažman imao je u London Lajonsima.

“Posle NBA lige, u Evropi se igra najbolja košarka. Srećan sam što sam u Srbiji, u Novom Pazaru. Nadam se da će biti zabavno i da ćemo ostvariti bolji plasman nego prošle sezone. Imamo visinu i odlične šutera na svim pozicijama. To će mi olakšati posao u organizaciji i omogućiti da igram moju igru”, ocenio je Ver.

M. Minić

Exit mobile version