Košarkaši Slobode slavili u Novom Pazaru

Košarkaši Slobode pobedili su večeras domaći tim Novog Pazara sa 83:78 (15:24, 23:23, 30:20, 15:11), u utakmici trećeg kola Košarkaške lige Srbije.

Užičane je predvodio David Miladinović sa 18 koševa, a sledili su ga Aleksa Ilić sa 14, Đorđe Božić sa 13 i Nikola Ćirković sa 11 koševa.

“Mislim da su oba rivala izvukla neki supermaksimum i odigrala uzbudljivu utakmicu. Pazaru ‘vetar u leđa’ daje publika, koja je bila izvrsna, pa je ovo poprimilo konture zanimljive košarkaške predstave. Pokazali smo karakter i jednu dozu discipline, bez obzira na mladost. Mislim da je to prelomilo da zasluženo pobedimo”, rekao je trener Slobode Velimir Gašić.

U Pazaru su se izdvojili Džordžon Teli sa 16 poena i osam asistencija, Asmir Numanović sa 14 poena i osam skokova, Tarik Brunčević sa 13 poena, te Vladimir Radomirović i Bogdan Mikavica sa po 12 poena, kojima je Radomirović dodao i osam skokova.

“Otkako se bavim košarkom, a to su 42 godine igranja i trenerovanja na jugoslovenskom terenima, nisam video kvalitetnije suđenje. Zaista je bilo za čistu peticu. Čestitam svoj trojici sudija (Ivanu Stefanoviću, Vojkanu Živkoviću i Milošu Hadžiću) od srca. Želim im napredovanje u karijerama. Bez sarkazma. Ako postoji i veća ocena, glasam da je dobiju”, sarkastično je prokomentarisao suđenje trener Novog Pazara Vasilije Budimić.

Meč u Dvorani Sportske akademije Douš pratilo je oko 400 gledalaca.

Sloboda je među pet vodećih ekipa sa sve tri pobede, dok je Pazar u grupi timova plasiranih između devetog i 11. mesta sa skorom 1/2.

Novi Pazar u četvrtom kolu gostuje Dinamiku, a Sloboda dočekuje ekipu Zlatibora.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO