Kosanović: Uspeh u Čačku nas približava Evropi

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da će njegovi fudbaleri, u slučaju da ostvare pozitivan rezultat protiv Borca u Čačku, načiniti veliki korak u borbi za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

“Biće prilično teško, kao i u prethodna tri ili četiri kola, ali probaćemo da se izborimo. Rival je jednom nogom izašao iz problema, ali ne može sebi da dozvoli luksuz i opuštanje. Pozitivan rezultat bi nas doveo u situaciju da do kraja sami odlučujemo o svojoj sudbini. Biće korektno na terenu, gde dosta toga zavisi od nas”, rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.

Borac će sutra od 19 časova dočekati Novi Pazar u 27. kolu Super lige Srbije. Pazarci su četvrti na tabeli sa 40 bodova, dok je tim iz Čačka na 11. poziciji sa 29.

“Ulazimo u završnicu, do kraja naredne nedelje mnoge stvari trebale bi da budu jasnije. U roku od sedam dana igramo protiv Borca, Voždovca i Partizan, posle nam ostaje još Donji Srem. Može da se desi da poslednje kolo bude odlučujuće za neke timove koji se bore za opstanak, baraž ili Evropu, možda među njima budemo i mi. To daje draž takmičenju”, ocenio je Kosanović.

On neće računati na povređenog Željka Đokića, dok je neizvestan nastup Bojana Đorđevića.

“Nemamo problem s kartonima, vraćaju se Predrag Pavlović i Miloš Tintor, pa je nešto bolja situacija nego pred gostovanje niškom Radničkom. Očekujem da ću moći da sastavim dosta korektan tim, koji će se, ako pruži maksimum, ravnopravno suprotstaviti Borcu”, kazao je Kosanović.

Trener Pazara je istakao da njegovi igrači ne osećaju fizički zamor, ali da veliki broj utakmica sa rezultatskim imperativom može da ih psihološki optereti.

“Stalno smo pod pritiskom, želimo da ostanemo u vrhu tabele. Dostigli smo plasman koji vodu u Evropu, to je dosta zamorno, posebno uz probleme kakve smo imali. Mislim da je bolje što se stvari ubrzavaju, što nemamo mnogo vremena za razmišljanje. U ovom momentu je lakše zadržati koncentraciju u kraćem roku. Svako odugovlačenje zamara, pogotovo ako rezultati nisu stabilni”, zaključio je Kosanović.

Izvor : Radiostoplus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO