Novi Pazar – Trener Novog Pazara Milorad Kosanović izjavio je danas da su stvari koje nisu dobre u srpskom fudbalu uglavnom vezane za ljude koji rukovode klubovima i navijače, koji su, prema njegovim rečima, u nekoj vrsti tihe sprege.

“Jedni koriste druge kad im je to potrebno, a međusobno se optužuju kad stvari ne idu prema njihovim zamislima. To je naopako, u fudbalu su, svuda u svetu, najvažniji fudbaleri, pa onda struka. Svi ostali su manje bitni. Tako je bilo i biće. Dugo sam bio van ovdašnjih zbivanja, ali sad vidim da to kod nas ne važi”, rekao je Kosanović radiju Sto plus.

On je naglasio da navijač nikada ne može da bude fudbaler, ali da fudbaler može lako da postane navijač.

“To mora da se ponovo čvrsto postavi na noge, jer navijači bez fudbalera ne postoje”, rekao je Kosanović.

“Znate, kad se na utakmici okupi 1.000 ili 2.000 ljudi, atmosfera ne može biti pozorišna. Oni koji koriste navijače rade ružne stvari i doprinose propadanju fudbala. To mi najviše smeta. Ima nervoznih kludi, neki ne mogu da obuzdaju temperament, drugi nemaju iskustva, ali to je različitost koja stvara neku dinamiku i lepotu. To nije opasno, ali ove druge stvari – jesu”, dodao je trener Pazara.

Kosanović, koji je poslednjih nekoliko godina radio u inostranstvu, uglavnom u Kini, ocenio je da su mnoge stvari koje se dešavaju u domaćim klubovima smešne, sramotne, neprimerene i ružne.

“Vi (Radnički Niš) da promenite (trenera) Sašu Mrkića preko noći, zbog poraza od tima koji je jednako kvalitetan, to je smešno. Ako pustite navijače (Radnički Kragujevac) da vam tuku igrače, to je sramota. Ovo što se kod nas desilo sa tom petardom (kada je pogođen trener Partizana Marko Nikolić), to je neprimereno, ružno i bezobrazno”, istakao je Kosanović.

Trener Novopazaraca je kazao da se uvek borio protiv nesportskih dešavanja u fudbalu, ali da je problem što ne postoji većina koja bi se tome suprotstavila.

“Šta ja tu mogu, borim se stalno, nisam dugo bio ovde, ali sam uvek ukazivao na takve stvari. Kod nas više nema kritične mase koja može da izađe, suprotstavi se i kaže da je stvarno dosta. Vidite šta nam radi Fudbaski savez Srbije. To ne možemo sprečiti u momentu kad su gotovo srušili fudbal u državi, a zamislite šta bi tek bilo da je na tom polju stanje malo bolje”, rekao je Kosanović.

1 KOMENTAR

  1. Svaka ?ast majstoru u
    razmi?ljanju i ovakvom stavu a posebno u vo?enju ekipe N. Pazar. Pravo je osve?enje za posrnuli srpski fudbal. I drago mi je ?to je u gradu fudbala. Istinski sam navija? a daleko od onih koji gledaju samo da naprave problem.

Comments are closed.