Kosanović: Ja sam odlučio da tim izađe sa terena

Novi Pazar – Novigrad – Trener fudbalera Novog Pazara Milorad Kosanović potvrdio je da je on odlučio da ekipa napusti teren posle incidenata na pripremnoj utakmici sa banjalučkim Borcem.

Taj meč u okviru turnira “Istra zimski kup” u hrvatskom Novigradu prekinut je danas u 51. minutu zbog sukoba igrača i umalo opšte tuče.
“Klasika koja se dešava kada igraš prijateljsku utakmicu, onda neko ko ima neke ambicije postaje nervozan i pravi nervozu.
Desio se jedan start kada je njihov igrač odreagovao nekorektno i počeo rukama da tuče našeg igrača s leđa. Pritrčao je naš drugi igrač i odgurnuo ga, a nakon toga svi igrači i cela klupa pritrčali su prema njima”, objasnio je Kosanović.

Dodajući da ima mnogo iskustva sa sličnim incidentima, Kosanović je naveo da je on odlučio da njegov tim izađe sa terena kako sukob ne bi eskalirao.
“U takvim situacijama najpametnije je više se ne družiti sa takvima, jer sve gubi smisao. Nakon toga svaki start bio bi laktanje, napad na sudiju ili udaranje, i neko bi se povredio. Ja sam doneo odluku da prekinemo utakmicu, pozvao sam igrače napolje i zbog toga nema ni povređenih. Ništa ozbiljno, ali kada neko počinje fudbal da koristi za boks to ne ide, ja na to nisam navikao, ne mogu to da gledam i nisam hteo to više da gledam”, istakao je Kosanović.

Trener Novog Pazara kazao je da su uslovi na pripremama dobri, da ih služi lepo vreme i da su dobri tereni.
“Sve je lepo, sem ovih gluposti. Nije mi jasno šta sve ovo nekome treba na pripremama. Ovo je bila trening utakmica, igrači oba tima žive od toga što rade i dođe neko da leči svoju frustraciju. Leči na drugom, meni to smeta i to ne dozvoljavam, jer nemam potrebu za tim”, zaključio je Kosanović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO