Novi Pazar – Prema saznanjima Regionalne televizije zamenik predsednika opštine Tutin i direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Salih Hot saslušan je  zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj odgovornog lica.

Salih Hot je zamenik predsednika opštine Tutin i visoki funkcioner SDA
Salih Hot je zamenik predsednika opštine Tutin i visoki funkcioner SDA

On se tereti da je sa privatnim preduzećem Olimp trade iz Zubinog potoka čiji je vlasnik R. M, potpisao ugvor od preko 3 miliona dinara za izgradnju ograde na stadionu, ali pomenuta firma nije izvodila te radove, a iznos novca je prebačen na račun preduzeća. Vlasnik preduzeća Olimp trade i Hot su saslušani i protiv njih će, kako saznajemo biti podnete krivične prijave Višem javnom tužilaštvu.

Regionalna televizija saznaje da ovo nije prvi put da Saliha Hota poliicija privodi. On je kako navodi naš izvor i prošle godine saslušan zbog istog krivičnog dela.

RTV Saznaje da je Hot 2006. godine sklopio ugovor o otvaranju poslovne jedince PTT u Tutinu, i u njoj kao volontera angažovao S. Č.  na 6 meseci,  kome kasnije  nije produžen ugovor o radu, niti mu je dato rešenje na neodređeno, a on je i dalje bio na tom radnom mestu. Isti je tada  proneverio preko 2 miliona dinara, jer je, kako saznajemo, novac od državnih taksi uplaćivao na svoj, a ne na račun državnih organa. Iako pomenuti  nije bio u radnom odnosu niti je imao bilo kakav drugi ugovor o angažovanju, prema našim saznanjima, zamenik predsednika opštine Tutin  je naložio da mu se isplati 240.000 dinara.

Najglasniji u odbrani ovog funkcionera bio je lider SDA Sulejman Ugljanin koji je njegovo privođenje okarakterisao kao “represiju nad Bošnjacima”.

izvor:RTV

3 KOMENTARA

  1. To je ništa dok Vučić ne reaguje u Tutinu vlada korupcija i kriminal i što je najgore svi su umreženi između sebe i privatnici i sudije i policija!

  2. Tresla se gora rodio se miš.Ovaj čovjek je oličenje poštenja.Možete čuti od skoro svih partiskih neistomišljenika da je to jedna najčistija duša.Ovo je potez Turguta sa Hadžeta da nešto radi protiv SDA ali ovim on sve više jača tu stranku.

Comments are closed.