Korpice brushaltera pune neprijavljenih evra

GRADINA – Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina od austrijskih državljana turskog porekla zaplenili neprijavljenih 53,5 hiljada evra od čega je 30.000 bilo sakriveno u brushalteru i ispod pantalona.

Uprava Carina saopštila je da su evre preko dozvoljenog limita pokušali da prokrijumčare majka i sin koji su “folksvagenom amarok” putovali ka svojoj matičnoj zemlji.

Carinskoj kontroli prijavili su lični prtljag i 7.000 evra da bi zatim u ličnoj torbici tridesettrogodišnjeg sina bilo otkriveno 23,5 hiljada evra, a u postavi ranca šezdesetogodišnje majke još 20.000 evra.

“Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona”, navodi se u saopštenju.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO